stpman Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Witam! Mój dziadek (70lat) postanowił kupić sobie inny rower, gdyż ten który teraz ma mu nie odpowiada. Rowerek służyłby głównie do jeżdżenia po okolicy, trochę po leśnej drodze, max 10-15km odcinki. Rama typu "damka", materiał myślę, że stalowa rama i widelec byłby lepsze niż rama Alu i pseudoamortyzator. Zastanawiam się też czy nie lepiej byłoby aby miał singla, gdyż wiadomo, że jest to bezobsługowe i bezproblemowe. Oświetlenie, błotniki i bagażnik wymagane. Cena? Hmm... 1000 - 1200zł. Macie jakieś ciekawe propozycje?
czervco Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Może coś w stylu holender? Ale taki typowy poszukaj na allegro. Odradzam singla bo jednak starszej osobie może nie odpowiadać dane przełożenie a szkoda żeby jazda na rowerze przestawała być przyjemna:)
stpman Napisano 20 Marca 2012 Autor Napisano 20 Marca 2012 Właśnie myślę o holendrze, ale z przerzutkami w piaście:) Tylko, że sporo sobie za taki rower liczą...
marcinBB Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Kamil,pewien pan z dabrówki wielkiej sprowadza z niemiec rowery uzywane(wygladaja jak nowe)po 500-1000zl na porzadnym osprzecie...jak chcesz to dam namiary. ps.za 350zl wyrwiesz u niego co na ramie cro-mo z dynamem w piascie i torpedo 8 biegowym i innymi duperelami typowymi dla roweróå miejskich;
rastatajm Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Osobiście dla dziadka wybrałbym coś takiego http://www.kross.pl/pl/2011/trekking/trans-continental
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.