kepa416 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Witam kupiłem sztycę Turner'a z system identycznym jak w sztycach Thomson, i chciałbym się dowiedzieć jak wygląda dokręcanie śrub. W Instrukcjach Thomsona jest coś o tym aby dokręcać najpierw jedną śrubą a potem tą z tyłu na maksymalny moment czyli tam jakieś 5Nm, czy robić to tak że raz jedna i raz druga śruba. Sztyca wygląda tak : http://trolihantu.blogspot.com/2011/07/turner-seatpost-rm120.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Ja najpierw dokręcam tą z przodu a potem z tyłu bo tak mi lepiej, robiłem odwrotnie ale wolę tak, myślę że nie ma różnicy i nic stać się nie powinno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Bo ja znalazłem coś takiego : http://www.bikethomson.com/blog/wp-content/uploads/SeatpostFull.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Wkręcając jedną śrubę przesunie Ci się siodełko, ja w podobnym systemie żeby uzyskać odpowiednie ułożenie siodełka wkręcałem śruby raz jedną raz drugą na przemian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam nie będę zakładał już nowego tematu teraz pada pytanie gdzie mogę dostać takie śruby bo widziałem tylko do Thomsona zestaw około 60 zł a to prawie nowa sztyca. Powód : zerwany gwint w jednej śrubie i beczułce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Skoro tak ukręcasz gwinty to lepiej pójdź w tytanowe śruby -> http://www.vincere.pl/sklep/index.php?p133,zestaw-do-sztyc-firmy-thomson-vincere-titanium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Tylko ja potrzebuje M5x45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Mam same śrubki jeśli chcesz [części] stery, korba, zaciski, śrubki Ti, okulary - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa cena do dogadania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Pewnie będę zainteresowany ale najpierw potrzebuje same beczułki czy te nakrętki bo bez tego sztyca pójdzie na półkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 To zeby ukrecic gwint w stalowych jak rowniez w ti srubach i tych waleczkowych nakretkach to sie naprawde trzeba postarac. Mam caly komplet oryginalnych i tytanowych jakby ktos byl zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 22 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 W sumie ukręcony to on nie był padły jakoś na podjeździe i coś strzeliło i tyłek z siodłem mi się zsunął na bok ale wątpię w to aby moje od sztycy Turner były tytanowe. A masz kpl nakrętek czy samych śrub? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.