Gość Ziemo Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 W skrócie, mam siodło jak w temacie z połamanymi pretami (siodło całe), moge dostać oryginalne pręty vanoxowe, pytanie jak i gdzie to połączyc razem. Z góry dziękuję za pomoc
mabu Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 hej! miałem podobny problem z SLRem. Jeden z kolarzy podpowiedział mi, że mozna wstawoić nowe pręty w siodło używając dwóch sztyc.. Łapiesz za pręty możliwie jak najdalej i rozginasz pręty. Nie jest to łatwe. Ja swoje wstawiłem jednak niestety podczas tego zabiegu pręty troszkę się wygieły..
Gość Ziemo Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Nie do końca sobie to potrafię zobrazować, domyślam się ze sztyce mają posłużyć jako jakieś dźwignie , pręt wkładam w otwór z przodu, albo te dwa z tyłu siodełka i próbuje nagiąć tak aby weszły w ten/te po przeciwnej stronie? Dwie sztyce przykręcone do jednego siodełka?
Skiba_TG Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Dokładnie tak z sztyc robisz dźwignie, warto tez siodełko dać to cieplej wody wcześniej (będzie bardziej elastyczne) i wg mnie łatwiej jest najpierw włożyć z tyłu, a następnie przód (łatwiej trafić do 1 dziury niz 2 )
Pytanie
Gość Ziemo
W skrócie, mam siodło jak w temacie z połamanymi pretami (siodło całe), moge dostać oryginalne pręty vanoxowe, pytanie jak i gdzie to połączyc razem.
Z góry dziękuję za pomoc
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.