Skocz do zawartości

[Licznik]VDO C08

Czarny73

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Proszę o pomoc. Mam licznik VDO C08. Po zimie licznik nagle przestał pokazywać prędkość, po wymianie baterii oraz całego nadajnika, jeden dzień działał, a wczoraj zaczął pokazywać prędkość z kosmosu. Raz pokazuje 14 km/h za chwileczkę 32 km/h i tak skacze z pomiarami prędkości. może ktoś miał podobny problem.

Napisano

Wymieniałeś baterię w tylko w nadajniku czy tu i tu? Jeśli tylko w nadajniku - wymień też w liczniku. U mnie, po wymianie baterii w liczniku, takie objawy ustają (niestety, to chyba norma w bezprzewodowych vdo).

Napisano

Ja z kolei zastrzeżeń do liczników VDO nie mam, ale co zauważyłem - może wam pomoże - są bardzo czułe na dobre ustawienie magnesu, już minimalna odchyłka/zmiana odległości powoduje zanik wskazań lub wariowanie. Magnes musi być bardzo blisko czujnika i idealnie na zalecanej wysokości.

Napisano

Przy czujniku/nadajniku jest dioda, jeśli świeci w momencie, kiedy mija ją magnes, to znaczy że ustawienie jest ok. A licznik i tak potrafi nie działać w takich momentach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...