heniu1985 Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Witam, Zamierzam kupić rower cross Cube Nature Pro 2012. I chciałbym się dowiedzieć czy rowerem tym dałoby radę przejechać szlaki, które znalazłem w temacie "[szlaki górskie] Wasza ulubiona baza - miejscówa", np.: Szlaki długodystansowe Główny Szlak Beskidzki GSB ( nie dojechałem w Bieszczady )- rewelacja Mały Szlak Beskidzki MSB - jak wyżej- rewelacja Galicyjski Szlak Enduro GSE- jechałem tylko kawałkami- super Lecimy pasmami górskimi Beskid Śląski: czerwony szlak z Czantorii na Baranią Górę i zjazd niebieskim do Wisły Czarne Beskid Żywiecki: czerwony szlak z Węgierskiej Górki na Halę Rysiankę i dalej zielonym na Halę Boraczą i zjazd niebieskim do Milówki Gorce: żółty z Turbacza na Kudłoń i czerwony z Rabki na Turbacz. Beskid Sądecki: czerwony szlak z Krościenka aż do Krynicy Małe Pieniny: niebieski szlak graniczny z Wielkiego Rogacza do Szczawnicy Beskid Mały czerwony z przełęczy Kocierskiej na Leskowiec. Czy może lepiej zastanowić się nad innym rodzajem roweru tzn. MTB/Crosscountry/XC? A także chciałbym się zapytać jaki rower moglibyście mi polecić zamiast wyżej wymienionego Cuba (do 3500 zł)? Jestem z Katowic i głównie będę jeździł po okolicznych trasach, czyli asfalt i okoliczne lasy, na Pszczyne, Lędziny, Tychy, Mikołów itp., ale nie wykluczam jakiegoś wypadu w Beskid raz za kiedy. Przepraszam bardzo ale zapomniałem dodać. Mam 180 cm wzrostu, ok. 92 kg wagi. I nie wiem czy potrzebne akurat w tym temacie, długość nogi 84 cm.
Obes Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 W całości nie przejechał byś wszystkich szlaków, ale zawsze można zaliczyć część trasy z buta. Jeśli rower będzie używany głównie na asfalcie i leśnych szutrach to lepszy będzie rower crossowy.
heniu1985 Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Dzięki za odpowiedź. Też tak myślałem Rower kupiony - Cube Nature Pro. Jutro pierwsza przejażdżka.
grzesiu1991 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 witam, heniu napisz cos o tym rowerku też chce go kupic. Rama wytrzyma moje 110 kg jak sadzisz?
heniu1985 Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 Szczerze mówiąc nie wiem co Ci odpowiedzieć, bo się za bardzo nie znam Według mnie rama powinna wytrzymać, wygląda dość solidnie. A co do jazdy to nie wiem czy moje zdanie się liczy, bo poprzedni rower jaki miałem to był najtańszy marketowiec, a poza tym miałem ok. 4 lata przerwy od roweru. Ale mogę powiedzieć, że jedzie się naprawdę dobrze. Przerzutki chodzą jak marzenie Pozycja, jak dla mnie, też wygodna, tylko do siodełka muszę się przyzwyczaić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.