Skocz do zawartości

[Klocki] Do V`ek

Airsofter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Powoli zabieram się do zakupu klocków, na oba koła mam 40 zł ew. jak coś będzie lepszego to można to naciągnąć do 5 dych.

Nie muszą mieć wymiennych okładzin jeśli tylko na długo starczą. Na razie moim faworytem jest Abs 3CC Authora. Opłaca szukać czegoś jeszcze ?

Gość voytec

Mam wymienione przez ciebe authorowe klocki. Hamują dobrze ale nie długo na nich nie pohulasz. Naprawdę dobre klocki ma Clarks np CP511 ale są tańsze modele.

jesli jezdzisz w 80% po asfalcie,a reszte po drogach polych itp. to polecam od siebie klocki accent 3 function(okladziny sa za 10zl) i i accent ac500,te drugie sa raczej niesmiertelne,przednie juz sie koncza,ale raczej hamuje tylko przednim hamulcem(taki nawyk z motoru;p)wiec i szybciej koncza sie.

Accent 3function calkiem dobrze hamuja na mokrej obreczy itp,na blocie to wiadomo,jak kazde inne...

Accent ac 500 super na suche warunki,ale w deszczu nie jest zle!

Witam!

Powoli zabieram się do zakupu klocków, na oba koła mam 40 zł ew. jak coś będzie lepszego to można to naciągnąć do 5 dych.

Nie muszą mieć wymiennych okładzin jeśli tylko na długo starczą. Na razie moim faworytem jest Abs 3CC Authora. Opłaca szukać czegoś jeszcze ?

I kup te AUTHORy jak kupiłem i są zawaliste, wcześniej miałem ACCENTY 3-Function i lipa straszna. AUTHOR rządzi :woot:

Jezdzilem na okładziny xtr jeżdżę na ACC3.

ACC3 sa swietne ale juz teraz wiem ze ścierają się zdecydowanie szybciej niż shimano xtr (m70r2).

W sile hamowania są równorzędne ... Modulacja XTR bardziej mi odpowiada ... Są bardziej zdecydowane, ACC3 takie troszke gumowe "rozleniwione".

Pozdro

TapaTtalk'nięte z Andka

Ja niedawno kupiłem Authora ABS 3CCC i jeszcze nie mam na ich temat zdania. Sugerowałem się opiniami na forum. Moja obserwacja po 100 km strasznie trzeszczą ale mam cichą nadzieję, że to minie ( czy wy też tak mieliście?).

Naprawdę dobre klocki ma Clarks np CP511 ale są tańsze modele.

Poszukiwałem miękkich skutecznych klocków. Wybór padł na czerwone okładziny Clarks'a. Rower trekingowy. Niezłe są, aczkolwiek mają tendencję do popiskiwania.

ps. wymienne wkładki czy nie...?

Raczej klasyczny jednolity klocek. Aczkolwiek przejeździłem już na wymiennych okładzinach około 400 km i nie widzę problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...