Skocz do zawartości

[ok. 2500 zł] rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Na początku chciałbym zaznaczyć iż w sprawach związanych z rowerem jestem prawie kompletnie zielony, więc prosiłbym o pomoc.

Szukam roweru za ok. 2500 zł (promocje i przeceny w slepach też się liczą ;) ) do jady po leśnych drogach, górach a także zwyczajnie po drogach.

Pogubiłem się już kompletnie mimi to znalazłem to :

Unibike Flite i tu pojawia się zadanie dla was - czy znajdę za podbną cenę coś lepszego ?

Mam 182 cm wzrosty ważę około 68 kg - mógłbym też prosić o pomoc w doborze rozmiaru ramy ?

Z góry wszystkim dziękuję i liczę na pomoc ;>

Poszperałem jeszcze i mam takie coś :

Kross 2011 LevelA6

i

Kellys Magic Master 2012

Napisano

Kupiłem niedawno Flite 2012- dla mnie to był najrozsądniejszy wybór, a około 2 ms zbierałem informacje na jego temat.

Generalnie jestem rowerem zachwycony- przede wszystkim zwrotnością.

Osprzętowo stoi bardzo dobrze, jedzie się lekko i pewnie, dobrze sprawdza się w terenie, na asfalcie też bardzo dobrze się jedzie.

Amortyzator nie jest jakiś wysokich lotów, ale pomimo tego radzi sobie dobrze z dziurami, wybojami, drobnymi uskokami.

Jedyny minus, jaki do tej pory zauważyłem, to bardzo twarde siodełko- dodam jedynie, że do tej pory jeździłem w szoratch, bez wkładki- zapewne to również ma znaczenie.

Nie wiem, jak to się ma do innych rowerów tego typu, ponieważ to mój pierwszy sprzęt tego typu, ale od siebie mogę rowerek polecić.

Ja na 173 cm wzrostu i wagę około 58-60kg wybrałem ramę 19'.

Myślę, że dla Ciebie również będzie 19 optymalna, ale zawsze warto udać się do sklepu i przymierzyć się do ram- nawet obojętnie jakiego MTB z Unibike, byle nie brać w ciemno.

Flite ma dosyć łagodną geometrię w przeciwieństwie do Kross-a, gdzie jest już agresywniejsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...