Skocz do zawartości

[GWINT] Zjechał mi sie gwint w hamulcu tylnem , Co zrobic ?

michals051

Rekomendowane odpowiedzi

Gwintowanie jest obróbką skrawaniem. Więc żeby skrawać trzeba mieć w czym, możesz:

1. Przegwintować na większy rozmiar. Śruba musi być wieksza.

2. Naprawić gniazdo metodą Helicoil. Śruba zostaje ta sama.

3. Kupić nowe hamulce.

A najważniejsze to dokręcać śruby z czuciem a nie "na chama"

Gwintowanie jest obróbką skrawaniem. Więc żeby skrawać trzeba mieć w czym, możesz:

1. Przegwintować na większy rozmiar. Śruba musi być wieksza.

2. Naprawić gniazdo metodą Helicoil. Śruba zostaje ta sama.

3. Kupić nowe hamulce.

A najważniejsze to dokręcać śruby z czuciem a nie "na chama"

Ale czym przegwintowac ??? CO to jest Helicol ?? , Nowe Hamulce hmm nie ;d mam shimano i sa w pełni sprawne (JESTEM CIEMNY W TYCH SPRAWACH :)

Witam tak jak wszyscy radzą kup nowe hamulce i dokręcaj z czuciem ja tak miałem 2 lata temu dokręciłem śrubke przy hamulcu co wchodzi w piwot i za mocno to zrobiłem i trza było kupić nowe hamulce bo te uszczelki co są całe pękły i się wszystko posypało.

Witam tak jak wszyscy radzą kup nowe hamulce i dokręcaj z czuciem ja tak miałem 2 lata temu dokręciłem śrubke przy hamulcu co wchodzi w piwot i za mocno to zrobiłem i trza było kupić nowe hamulce bo te uszczelki co są całe pękły i się wszystko posypało.

Postanowiłem przełozyc śrube 5 i podkłądke dac i na koncu dam srubke wtedy oan zacisnie to i bd GIT :) Dzieki wszystkim :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...