Skocz do zawartości

[opony] Na szosę 26.

Foxi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
  W dniu 18.03.2012 o 08:45, Foxi napisał:

Zna ktoś jakąś szosową oponę na koło 26? Ważne żeby była po prostu łysa i tania ( zwykła drutowa) :thumbsup:

Witam ja polecam Oponke Maxxis Detonator Nie wiem ile masz do wydania ona kosztuje 60zł moim zdaniem dobry wybór ona wygląda tak :

http://imageshack.us/photo/my-images/688/maxxisdetonator26x125.jpg/ rozmiar 1.25 waga też mała lecz nie ważyłem

A coś z tanich to polecam jeszcze :

UltraSport 2007 700x25 Opona Szosowa Continental - Drut

Cena : 43zł

Waga : 330g

Typ: Drut

http://www.probikes.pl/index.php?item=910

myślę że pomogłem Pozdrawiam :)

Napisano

Kenda Kwest, rozmiary 1.0, 1.25, 1.5 więc wybór jest. Cena 25-30zł sztuka. Max ciśnienie 65psi czyli trochę mało.

Duro CityCavalier, mam rozmiar 1.5, waga ok. 620g, maksymalne ciśnienie 85psi, cena 20-25zł sztuka.

Detonatory niestety sporo droższe, ale to już są typowo szosowe gumy - lżejsze, mniejsze opory toczenia, można nabić do ponad 100psi (jeśli obręcz tyle wytrzyma)

Jeśli masz trochę ponad stówę, to bierz Maxxisy, będziesz zadowolony. Jeśli Twój budżet jest skromniejszy to albo Kenda albo Duro. Ja wziąłem te drugie, bo można więcej powietrza do nich wbić. Obawiałem się jakości, bo to "tylko" Duro, ale wykonanie akceptowalne za tą cenę... ;)

Napisano

Podpinam się do tematu, także szukam slicka do koła 26cali, gdzie śr. wewn. obręczy wynosi 19-20mm (dokładnie nie zmierzę, bo nie mam odpowiedniej suwmiarki). W jednym sklepie zalecono mi, by opona na moją obręcz nie była węższa jak 1.25 - w tym wypadku mam na oku continentala sport contact 1.3. Natomiast w innym sklepie są dostępne kendy kontender 1.0 i sprzedawca nie miał zastrzeżeń co do umieszczenia tych opon w mojej obręczy, powiedział, że to idealny zestaw na szosę. Mogłem nawet przypasować i różnica między szer. opony a obręczy jest mikrometryczna. Czy to jest bezpieczny zestaw? Jak to się będzie sprawować w jeździe i co się może z tą oponą niedobrego stać? Bo wg znanej nam tabelki - na obręcz 19-20mm to opona musi mieć co najmniej 1.1 cala.

Zatem jestem ciekaw waszego zdania na ten temat, oraz o wyrażenie opini na ww. obie opony, która będzie lepsza. Rozum podpowiada, że conti :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.