Fenthin Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Witam Szukam roweru dla dziewczyny o wzroście 158cm. Choć w najbliższym czasie pewnie jeszcze trochę urośnie. Oczywiście w spektrum zainteresowań znajduje się jedynie zwyczajny hardtail XC. Cokolwiek by nie szukać, wszędzie XCM, Gila... nie dość, że ma to być rower dla lekkiej osoby, to te widelce same z siebie ledwo co pracują. Znalazłem Rockridera 5.3, to chyba najlepszy pomysł: klik Co prawda ma mechaniczne tarcze, które niespecjalnie mi się podobają, podobnie jest z przednią przerzutka. Tę wymieniłbym od razu na Alivio, leży mi taka w domu, a tarcze... najwyżej jakiś czas pojeździ na tym i pomyślimy o jakimś BB5. Ale ogólnie rower złożony z głową, Sram X-5, XCR. I teraz pytanie. Czy na rynku jest coś lepszego czy jednak RR to najsensowniejszy wybór? pozdrawiam Jeszcze jedno małe "ale". Budżet i tak jest już naciągnięty, droższe propozycje nie wchodzą w grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 w tym przedziale cenowym to się wydaje jedna z najlepszych ofert jak szukałem roweru dla siebie to za tę cenę z xcrem nie przypominam sobie innego roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Miałem podobny dylemat, tyle że budżet był 1200. Po sprawdzeniu nowych rowerów doszedłem do wniosku, że bez sensu kupować te rowery na słabych częściach, z v-brake, szczególnie że jedziemy w góry i nie chciałem, żeby mi się zabiła z jakimś pseudo amorem z 80mm skoku. Kupilismy używkę na ramce NS Society, z amorem Marzocchi Dirt Jam Comp 130mm, tarczami itd itp. Geometria takiej ramy jest świetna dla kobiety, bo górna rura mocno spada w dół z tyłu, i nie ma problemu jak z męskimi ramam xc, że rura jest za wysoko. Polecam takie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 18 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Gdyby to był mój zakup, moje pieniądze, używane rowery jak najbardziej brałbym pod uwagę. Ale tak nie jest i ma to być sprzęt nowy, ze sklepu. Poza tym w grę wchodzi tylko rower XC ze skokiem 80-100mm, żeby mogła zarówno spokojnie wjechać do lasu jak i pokręcić po asfalcie bez zbytnego męczenia. Taki Society i 130mm skoku to przerost formy nad treścią, ten rower nigdy pewnie Jury nie zobaczy, a gdzie tam do gór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.