Skocz do zawartości

[Koła] TIAGRA WH-RS10 wgniecenie obręczy

globuss2

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec piękna pogoda wiosenna zmotywowała mnie do wyjazdu w dalszą trasę <120 km> po przejechaniu jakiś 80 km

jadę sobie spokojne jakieś 40 km/h a tu jak mi L-ka nie wyskoczy na mój pas ja po hamulcach i ciach

dziur w drodze pełno jedną przejechałem ale 2 już nie zdążyłem i bach lecę na łeb

bliskie spotkanie z asfaltem dłoń zdarta łokcie tez kolana poobdzierane ale wstaję patrzę co z rowerem

oglądam rama prosta i reszta w miarę ok ale koło tyle po spotkaniu z dziurą jest skrzywione mało tego

patrzę czy wentyl cały bo powietrza nie ma oglądam sobie koło i po prostu zamarłem zobaczyłem wgniecenie na obręczy

I tu moje pytanie da się to jakoś wyprostować ? zdjęcie

20120317014.th.jpg

i jeszcze jedno pytanie brać szanownego instruktora za dupę ze nie reagował ?

wiecie nie robiłbym wielkiego halo ale rower sam złożyłem i trochę czasu poświęciłem zeby go dopracować a o wydanych pieniądzach nie wspomnę

wszak nie mam nawet jak teraz wygospodarować ze swoich wydatków 600 zeta na nowe koła

za wszelkie informację będę bardzo wdzięczny

Jeżeli koło dostało od dziury w jezdni, to ścigać zarządce drogi, jeżeli od elki, to instruktora.

Nie wiem jak coś takiego się prostuje, ale pierwsze co mi przychodzi do głowy to:

-jw. młotkowanie na płaskiej powierzchni

-walcowanie? może kawałkiem rury...

A ta "Lka" w ogóle się zatrzymała? Wymusiła Ci pierwszeństwo? Miałem podobny przypadek. Nie dogadywałem się z kierowcą bo....on ma racje i tyle. Pojechał a ja zostałem z krzywym kołem. Spisałem nr rej, wezwałem policje. Protokół z miejsc wypadku dostałem. Wycena koła ze sklepu rowerowego i kase dostałem z jego ubezpieczenia. A on mandat za wymuszenie. Walka z zarządcą drogi to droga przez mękę. Poza tym jak w momencie zdarzenia nie miałeś świadka - nic nie zdziałasz. Jedynie opcja pierwsza i po miesiącu masz gotówkę na koncie.

tak L-ka zatrzymała się podszedł instruktor spytał czy nic mi nie jest ... ja mu mówię ze ręce i kolana poobdzierane i ze lewe kolano boli jak ****

A on do mnie z ryjem ze jak jeżdżę i gdzie mam ochraniacze na łokcie i kolana zaczął mnie nagabywać ze to moja wina

ja mu tłumaczę ze czy widział pan kiedyś kolarza na Kolarzówce w ochraniaczach ? instruktorek dalej przy swoim

więc się pytam czy oglądał kiedyś jakiś etap z Tour de Pologne mówi ze tak to ja do niego widział pan ochraniacze u nich a on ze nie widział ze

chyba przegrywa i wymyślił sobie nowy temat ze za szybko jechałem tym rowerem i ze rowerem to 30 max .. a ja do niego ze znaki jakie obowiązują

auta i motory są także dla mnie i jak dam radę jechać 50 na drodze z ograniczeniem do 50 to będę jechał te 50

koniec końców wk**** jak nikt wyciągam telefon i dzwonię a tu instruktorek jakiś potulniejszy się zrobił chyba myślał ze na policję dzwonie i ze jakoś polubownie

to załatwić to mu mówię ze za komplet kół dałem 600 złotych + 200 za dętki i opony i mówię ze daje 400 a on znowu z ryjem ze on za 400 złotych to ma komplet kół do swego clio i koniec rozmowy zabrał się i pojechał w siną dal

nr rejestracyjny zapisany / kontakt do nauki jazdy tez

dzisiaj sobie wsiądę w auto z kumplem i pojadę obejrzę jakie znaki tam były bo człowiek w nerwach jakoś traci trzeźwość umysłu

sprawa wygląda tak byłem u gościa i zaczął kręcić ze drogo mu się widzi wiec spytałem czy ma internet , powiedział ze ma wiec pytam czy mogę skorzystać

odwiedziłem sklep w którym kupiłem koła i pokazuje jaka cena + jaka cena opon i dętek chyba go to dobiło bo wyciągnął kasiorke i dał mi 250 zeta fakt ze maiło być 400 ale wtedy to już mu odpuściłem

a najlepsze jest to ze gościu się spytał czy mam prawo jazdy to mowie mu ze nie a on jeszcze z gratisem do mnie ze jak będę robił to za tą różnice w cenie mi jakieś dodatkowe godzinki da .podziękowałem i pojechałem

a z dodatkowych godzin z tym instruktorem raczej nie skorzystam ..

więc wątek do zamknięcia chyba ze ktoś ma coś jeszcze do dodania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...