Skocz do zawartości

[porady] rower dla osoby ważącej 140kg

Rekomendowane odpowiedzi

witam, szukam doradztwa w zakresie zakupu roweru najlepiej górala dla faceta, 31 lat, ważącego 140kg.

muszę kupić rower właśnie w celu zrzucenia kg- ale nie wiem jaki rower mnie udzwignie ;(

proszę o pomoc

Popatrz na mój rower w garażu, ważę 120kg i wcale go nie oszczędzam, szaleję na nim, kiedy tylko teren pozwala.

Głównie powinieneś zwrócić uwagę na koła, to podstawa jeśli chcesz dłużej pojeździć na rowerze.

Jakie koła wybrać, powyżej 100kg, mają być tanie i wytrzymałe

Na pewno zbudowane na mocnych obręczach np Alexrims DM24 i szprychach na pewno nie cieniowanych tylko najtrwalszych 2.0/2.0/2.0 do tego piasta jest raczej bez znaczenia choć jeżeli chodzi o mnie to brałbym coś pokroju Novateca bądź Shimano SLX.

Na pewno zbudowane na mocnych obręczach np Alexrims DM24 i szprychach na pewno nie cieniowanych tylko najtrwalszych 2.0/2.0/2.0 do tego piasta jest raczej bez znaczenia choć jeżeli chodzi o mnie to brałbym coś pokroju Novateca bądź Shimano SLX.

Jakie są koszty złożenia najtańszego wytrzymałego koła, na razie lepiej na przód czy tył?

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...