Skocz do zawartości

[rama] Jakie jest zastosowanie tej ramy ?

makW

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Ostatnio pomyślałem, że warto by zakupić nową maszynę, a starą odstąpić jednemu z członków z rodziny. Rodzi się pytanie : Do czego jest rama (tj. czy nadaje się do fr, dual itp.) gt ruckus trail 2.0 ? Czy można na nią założyć Rock Shox Boxxer o 200mm skoku ?

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

Napisano

Nie napisałem tego tematu po to, żeby mi pisać zagadki, tylko po to, żeby dostać odpowiedź. Jeśli napisałem taki temat, to oznacza chyba, że nie wiem, bo gdybym wiedział, to bym go nie napisał ;)

Gość voytec
Napisano

Wsadzić to wsadzisz tylko że takim działaniem zmienisz kąty podsiołówki i główki a także podniesziesz suport co może być bardzo niewygodne (zależy jak wysoko podniesie się suport). Do dualu i freeridu nie trzeba na szczęście 200mm skoku 160 to max.

Zamiast patrzeć ramy znanych marek lepiej rozglądnąć się za konkretną ramą do dirtu, streetu czy innego tałatajstwa. Na przykład Dartmoor'a.

Napisano

Witam ! Ostatnio pomyślałem, że warto by zakupić nową maszynę, a starą odstąpić jednemu z członków z rodziny. Rodzi się pytanie : Do czego jest rama (tj. czy nadaje się do fr, dual itp.) gt ruckus trail 2.0 ? Czy można na nią założyć Rock Shox Boxxer o 200mm skoku ?

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

czemu nie ? wszystko się da ;) tylko jest bardzo duża szansa, że jeżeli polecisz na dziobaka to rama się zwyczajnie rozerwie ;)

takie amorki pakuje się do innej geometri i rozmiarów czyli do full'i

a to gt to do ht jest przeznaczone wg. producenta czyli głównie fr.

Pozdrawiam :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...