nemo2009 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Zakupiłem hamulec Deore M 590.Zamontowałem go.Jest mały problem,między ramionami a piwotami jest mały prześwit.Poprzedni hamulec Tektro był tak osadzony,że tego prześwitu nie było.Czy tak ma być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 W rowerze żony mam identyczne hamulce i też jest prześwit około 1mm, przez rok nic się z tym złego nie działo, więc chyba tak ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nemo2009 Napisano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Dzięki serdeczne za odpowiedż.Byłem dzisiaj w dużym sklepie rowerowym i zauważyłem właśnie to samo zjawisko.Co ciekawe te prześwity zdarzają się na ogół przy zamontowanych lepszych hamulcach,nie tylko Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 2i regulaminu Też miałem tektro - one mają podkładkę. Wymieniłem na deore, które tej podkładki nie mają i jest prześwit. Widocznie tak ma być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.