jakubj01 Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Siemka. sprzedaję amortyzator i chciałbym kupić sobie jakiś hamulec za kwotę do 180zł buduję rower do streetu jak moi koledzy i oni mają BB5 lecz ja mam większe zaufanie do hydraulików bo kilka lat temu jak hamowałem to pękła mi linka przy zacisku i mało co nie wylądowałem przed tirem ;x obecnie mam hayes hfx9 lecz chcę kupić coś z wyższej półki do avida musiałbym kupić jeszcze klamkę i linkę a do shimano nie (w sumie na to samo wychodzi) a i gdy jeździłem na rowerze z bb5 to dość mocno musiałem dociskać klamkę żeby ostro zahamować chciałbym poznać Wasze opinie na temat obu hamulców. i czy deore ma większą siłę hamowania niż bb5? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Czy dobrze zrozumiałem że chcesz HFX9 zamienić na Deore albo BB5? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubj01 Napisano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 dokładnie tak w sumie to w przyszłym tygodniu sprzedaje hayesa mojemu znajomemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Hmm... Moim zdaniem głupio robisz. Bo dziewiątki to całkiem dobre hamulce. Moja Kasia śmiga na nich po kilka tysięcy km rocznie od 6lat i nie ma żadnych powodów do narzekania. Nowe Deore podobno są świetne ale czy aż tak żeby bawić się w zmianę, nie wiem. Ktoś pewnie podpowie. Co do BB5 to na pewno są gorsze niż Hayesy przynajmiej w mojej opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.