kadargo Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Próbował ktoś z Was już takiego połączenia? Jak to się sprawdza i ewentualnie jaką owijkę najlepiej do tego użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 16 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Kumpel już kilka lat tak jeździ. Ma jakąś czerwoną owijkę BBB, ale nie wiem dokładnie co to za model. Chwali sobie za pewny chwyt, lekkość, a także... trwałość No i cena też nie jest najwyższa. Sam się zastanawiam o połączeniu swoich gripshiftów z owijką. Na pewno nie jest to dobry wybór dla osób, które lubią mieć mięciutko pod dłonią, a także tych, którzy często grzebią coś przy kierownicy (co by wymagało zdjęcia owijki). @Edit: Używa owijki BBB Race Ribbons Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Mam teraz pianki Accenta, są dość twarde i średnio wygodne. Trochę zaczęły drętwieć mi ręce. Owijka z tego co czytałem jest wygodniejsza. Ciekawi mnie tylko kwestia jej połączenia z obrotowymi manetkami z oczywistych powodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Ja również używam owijki z gripshiftami i bardzo to sobie chwale, bo jest miękko, grubo(mam 2 warstwy) i pewny chwyt mam Niedługo mam zamiar nowa nawinąć, bo obecna już się trochę zużyła po 2 latach... Ja mam jakaś tania owijkę z allegro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzięki. Możecie Panowie wrzucić jakąś fotkę jak wygląda miejsce łączenia owijki z gripem? Ale rozumiem że jedno z drugim jednak da się pożenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Używałem owijki z gripami, nawinięta na chwyty bontrager xxxlite które przy sztywnym widelcu i cienkich oponach nie tłumią ani trochę. Owijka nawijana tak jak w kierownicy szosowej, w miejscu styku z rantem gripa ścięta skośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 16 Marca 2012 Udostępnij Napisano 16 Marca 2012 Dzięki. Możecie Panowie wrzucić jakąś fotkę jak wygląda miejsce łączenia owijki z gripem? Ale rozumiem że jedno z drugim jednak da się pożenić. Oczywiście, ze sie da poniżej foto jak miałem wcześniej nawinięte (jedynie takie foto mam na kompie), teraz mam prawie na równo z gripem. Są to 2 warstwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 17 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Ja znalazłem tylko takie foto (bodajże z 2007r.) sprzętu znajomego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Jaki ładny rower. No właśnie jest tak jak myślałem. Będę musiał pozbyć się tego obniżenia na styku z gripem. Używam krótkich gripów i ręką cały czas opiera się na manetce, taka "dziura" będzie mi przeszkadzać. Ale dzięki Panowie za foty i informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 17 Marca 2012 Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kup porządną owijkę i bedzie dobrze . Ja polecam żelową XLC cena ok.40 zł, jest w 4 kolorach. Kiedyś maiłem Bike Ribbon najtańszą i się rwała przy odklejaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kubek kwestia samej owijki jest nieistotna w moich rozważaniach. Istotne jest właśnie miejsce połączenia jej z manetkami. Ale już rodzi mi się pewien pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Kadargo, napisz coś o odczuciach- bom ciekaw .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 17 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2012 Jak tylko się wezmę i założę to napiszę. Może to chwilę potrwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.