Skocz do zawartości

[gripy] Gripshift-y i owijka

kadargo

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Kumpel już kilka lat tak jeździ. Ma jakąś czerwoną owijkę BBB, ale nie wiem dokładnie co to za model. Chwali sobie za pewny chwyt, lekkość, a także... trwałość :) No i cena też nie jest najwyższa. Sam się zastanawiam o połączeniu swoich gripshiftów z owijką. Na pewno nie jest to dobry wybór dla osób, które lubią mieć mięciutko pod dłonią, a także tych, którzy często grzebią coś przy kierownicy (co by wymagało zdjęcia owijki).

@Edit: Używa owijki BBB Race Ribbons :)

Mam teraz pianki Accenta, są dość twarde i średnio wygodne. Trochę zaczęły drętwieć mi ręce. Owijka z tego co czytałem jest wygodniejsza. Ciekawi mnie tylko kwestia jej połączenia z obrotowymi manetkami z oczywistych powodów. ;)

Ja również używam owijki z gripshiftami i bardzo to sobie chwale, bo jest miękko, grubo(mam 2 warstwy) i pewny chwyt mam :) Niedługo mam zamiar nowa nawinąć, bo obecna już się trochę zużyła po 2 latach...

Ja mam jakaś tania owijkę z allegro.. :D

Używałem owijki z gripami, nawinięta na chwyty bontrager xxxlite które przy sztywnym widelcu i cienkich oponach nie tłumią ani trochę. Owijka nawijana tak jak w kierownicy szosowej, w miejscu styku z rantem gripa ścięta skośnie.

Dzięki. Możecie Panowie wrzucić jakąś fotkę jak wygląda miejsce łączenia owijki z gripem? Ale rozumiem że jedno z drugim jednak da się pożenić. :)

Oczywiście, ze sie da poniżej foto jak miałem wcześniej nawinięte (jedynie takie foto mam na kompie), teraz mam prawie na równo z gripem.

Są to 2 warstwy.

p1010058ts.jpg

Jaki ładny rower. ;) No właśnie jest tak jak myślałem. Będę musiał pozbyć się tego obniżenia na styku z gripem. Używam krótkich gripów i ręką cały czas opiera się na manetce, taka "dziura" będzie mi przeszkadzać. Ale dzięki Panowie za foty i informacje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...