Skocz do zawartości

[2000 zł]MTB dla dużego chłopca

BRUTALS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie

Przeprowadziłem się kilka dni temu w okolice rudzkiej góry ( Łódź ). Dzisiaj byłem oglądnąć teren i to co tam sie wyprawia .

Dużo usypanych hopek, zjazdów, podjazdów, kolein.

Jestem początkującym rowerzystą nie znam się na sprzęcie, dlatego was chciałem prosić o radę jaki sprzęt dobrać.

Jeżeli chodzi ocenę to chce przeznaczyć 1500 - 2000 maksymalnie.

Mam 196 cm wzrostu i ważę ponad 108 kg. Szukałem w sklepach różnych gotowych opcji, ale tak jak mówię jestem świeży w tym temacie, może powinienem kupić ramę i resztę części ??

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

Napisano

ok właśnie go oglądam dzięki i czekam na inne propozycję

Pozdrawiam

jeszcze pytanko bo zaproponowałeś tego Krossa na ramie 17" nie będzie dla mnie za mała ??

Napisano

Można poszukać na większe, ale do skoków lepiej mniejsza.

Jak sie skacze i coś nie wyjdzie to czasami trzeba szybciej wyskoczyć z roweru, a z większą ramą może być problem.

Ale lepiej kup nowego signa ds1 za jakies 1300zl i do tego dobry amor bo ten oryginalny jest kiepski do skoków.

Napisano

To jakiego sprzętu mam szukać ? Chcę mieć wytrzymały rower do zjazdów może jakiś nie dużych skoków ale zależy mi też żebym mógł przemieszczać się nim po asfaltach. I tak jak w temacie jestem ciężki i wysoki. Dopasujcie coś do moich potrzeb bo sie troche miotam.

Dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...