Skocz do zawartości

[ korby ] Truvativ VS Truvativ która lepsza ?

Gość kikzz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kikzz
Napisano

Chce sobie zakupic korbe ale nie wiem jaka :/

na allegro zczailem cos takiego:

1. http://allegro.pl/item88632888_korba_truva...ussefelt_1.html

Korba rowerowa firmy TRUVATIV HUSSEFELT-1

Przeznaczenie: DH, DUAL,DIRT

Korba z aluminium AL-6061-T6, koronka stalowa, 44z

Mocowanie osi ISIS , korba w pełni rozbieralna.

Śruby mocujące w komplecie.

Korba posiada tuleje zapobiegającą zniszczenie gwintu

2. http://allegro.pl/item88659921_korba_truva...ussefelt_2.html

Korba rowerowa firmy TRUVATIV HUSSEFELT-2

Przeznaczenie:DH, DUAL, DIRT, 4X

Korba z aluminium AL-6061-T6, koronka aluminiowa,42z

Mocowanie osi ISIS , tuleja zapobiegająca zniszczeniu gwintów

Śruby mocujące w komplecie. w pełni rozbieralna.

no wiec roznica jest miedzy nimi w koronce :)

i teraz pytanie ktora bedzie lepsza, dluzej posluzy i nie pokrzywi sie i bedzie poporstu lepsza ????

prosze o jak najwiecej rad i o jak najszybsza pomoc :) z gory dziekuje i pozdrawiam

Napisano

Roznica jest tylko w koronce i to dosyc istotna. Aluminiowa koronka pochodzi z wyzszego modelu holzfellera, czyli jest dosyc sztywna twarda i na pewno lekka :) . Jednym slowem doplacasz za blat :) . Zobacz w moim podpisie, akurat mam do sprzedania zestaw korba (Hussefelt) + suport, moze Cie to zainteresuje :) .

Gość kikzz
Napisano

czyli sie lepiej oplaca doplacic ? :)

Gość kikzz
Napisano

czyli wiem juz jaka wziasc ;)

tylko 2 pytanie

czy bedzie odczuwalna roznica w korbie z ramieniem 170 a 165 mm ??

bo nie wiem jaka wziasc bo sa w tej samej cenie wiec nie wiem a 165 maja wlasnie taka jak ja potrzebuje 38 z :)

Napisano

wg mnie, to bierz z ramieniem 170. będzie ci latwiej balansowac i zachować równowagę.

a czy róznica będzie odczuwalna, tego ci niesetty nie powiem :<

Gość kikzz
Napisano

wg mnie, to bierz z ramieniem 170. będzie ci latwiej balansowac i zachować równowagę.

a czy róznica będzie odczuwalna, tego ci niesetty nie powiem :<

a przez te 5 mm bede gorze jabalansowal ?? :>

Napisano

jak bedziesz mial kola 24" to zdecydowanie wez 165 mm, bo mozesz drzec korbami o ziemi przy zakretach (to jeszcze zalezy od wysokosci na jakiej masz suport w ramie). A jesli masz krotki przod i 26" kolo, to tez 165 mm, bo mozesz haczyc nogami przy barspinach <_< . W kazdym innym wypadku wystarczy Ci 170 mm B) .

Napisano

jak bedziesz mial kola 24" to zdecydowanie wez 165 mm, bo mozesz drzec korbami o ziemi przy zakretach (to jeszcze zalezy od wysokosci na jakiej masz suport w ramie). A jesli masz krotki przod i 26" kolo, to tez 165 mm, bo mozesz haczyc nogami przy barspinach :D . W kazdym innym wypadku wystarczy Ci 170 mm :P .

kolo 24" ale nie jestem jescze pewny :/ czy sie oplaca :|

a meridzie jak mialem to darlem pedalami przy zakretach :D ale sie przyzwyczilem i juz pozniej nie darlem

a suport w ramie nie wiem na jakiej wysokosci ( drag 2006 )

z przodu mam 26" kolo + nokian nbx 2,5

i sie zastanawiam czy np. dajac 24" x 2,6 / 2,7 / 2,8 nie bedzie zbyt nisko

doradzcie troche :D

Napisano

przy tak duzych oponach, to raczej nie bedzie. Co do samego ukladu kol, to ja bym dal na Twoim miejscu 26 z przodu i 24 z tylu, bo to by ciutke moglo poprawic geo draga, ktora wiadomo troche lipna jest.

Napisano

przy tak duzych oponach, to raczej nie bedzie. Co do samego ukladu kol, to ja bym dal na Twoim miejscu 26 z przodu i 24 z tylu, bo to by ciutke moglo poprawic geo draga, ktora wiadomo troche lipna jest.

z przodu mam 26" :] + dj3 2004 i poprostu chcialem sie dowiedziec jakie kolo lepiej tam dac :)

no ale jak z ta korba 165 czy 170 w takim wypadku ?? :)

Napisano

dalbym 24" do tylu a co do korby, to juz wedlug uznania, drag ma dlugi przod, wiec przy barspinach i xupie nie bedzie problemow, wiec dalbym 170 mm, przynajmniej bedziesz mial lepsze przelozenie sily przy pedalowaniu.

Napisano

:lol: bez jaj przecież obie te koronki są z alu(nawet nazwa wskazuje) więc skąd niby tam stal się wzięła? W ogóle jakaś dziwna ta zębatka, mam na myśli stop sam mam hussefelt'a i mam al 7075, gość wciska gorsze zębatki.

Różnica 5mm jest niewyczuwalna, ja bym się nie zastanwiał nad długością tylko nad zębatką, też mam 38T i jest świetna.

Pozdrawiam.

Napisano

:lol: bez jaj przecież obie te koronki są z alu(nawet nazwa wskazuje) więc skąd niby tam stal się wzięła? W ogóle jakaś dziwna ta zębatka, mam na myśli stop sam mam hussefelt'a i mam al 7075, gość wciska gorsze zębatki.

Różnica 5mm jest niewyczuwalna, ja bym się nie zastanwiał nad długością tylko nad zębatką, też mam 38T i jest świetna.

Pozdrawiam.

tam pisze duzymi KORONKA STALOWA !!! - 1

i pisze ten ALUMINIOWA w wersji 2 :)

a korba jest alumioniowa tu i tu :)

a mi chodzi o zebatke :D czytaj koronke :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...