dayus Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Cannondale (F700) Volvo Team Replica ~ 9,6kg Przez zimę popełniłem taki oto projekt Zawsze marzył mi się Cannondale z uwagi na rozwiązanie Headshok, niekoniecznie Volvo Team,ale ten kolor jest dość chwytliwy i rzucający się w oczy. Szkoda,że nie można go kwalifikować jako RetroMTB, trochę za dużo części z przełomu tej i poprzedniej dekady. Rama oczywiście została przemalowana i niestety jej się zgrubnęło:/ Naklejki zostały dorobione. Nie do końca takie jak w oryginale,ale efekt (przynajmniej moim zdaniem) jest Specyfikacja: Bar: Ritchey WCS 560mm '07 146g Bottle cage: Tacx Allure Blue 46g BB: Shimano LX - BB-ES51 68x121mm 277g brakees: Avid SD Ti with Tektro brakeepads (Al screws) 327g Cables: Jagwire Yellow for brakees and shifters (with ends) 76g Cables: 1x Clark's Clim8, 1x Sram black, 2x no-name 36g Cassette: Shimano CS-HG61-9 11-28 259g Chain: Shimano HG-53 (108 links) 261g Crankset: Shimano Deore LX FC-M572 '04 175mm, 44x32x22 (with screws/Al) 677g Derailleur front: Shimano XTR FD-M953 '99, DS (+ 2 Al screws) 121g Derailleur rear: Sram X.0 Long Cage (+Al screw) 213g Fork: Cannondale Ultra Headshok 1330g Frame: Cannondale Caad3 F700 '95 20"(incl. hanger) 1792g Gear shifters: SRAM 9.0 SL / 9spd (excl. cables) 162g Grips: No-name white 70mm 44g Headset: Cannondale SI 120g Levers: Sram 9.0 SL '03 155g Pedals: Look 4x4 291g Rim tapes: 3M tapes 8g Rubber Shields: Accent 4pcs 4g Screws: Alu+PE 6g Seat: Selle Italia SLR Limited Edition Contador (Carbon) 146g Seatpost clamp: Promax 31.8mm White 21g Seatpost: Alero 27.2x350mm 185g Skewers: Accent APS Race Titan 45g Stem: Cannondale 90mm 20* 157g Tire front: Michelin XCR Dry2 26x2.0" Gray 492g Tire rear: Michelin XCR Dry2 26x2.0" Gray 500g Tubes: Maxxis Flyweight 26" 189g Wheels: Mavic XC717/Soul Kozak+XTR 960/DT Revo/Brass Nipples1519g Overall: 9595g Dzisiaj zrobił pierwsze swoje 40km. Jak na razie muszę doregulować pozycję i prawdopodobnie zmienić mostek na łagodniejszy i dłuższy (już go mam,tylko muszę zmienić i wytestować) Słabe punkty (w ujęciu wagowym): - korba (+suport) - chwyty - koszyk - ew. opony Korba już powoli zaczyna do mnie płynąć - Coda Tarantula 2x9 (583g) Chwyty może zamienie na owijkę. Koszyk mi się podoba ze wzgledu na kolor;) Opony - mam jednego Supersonica Speed King'a, jak znajdę drugiego to może założe. Jeszcze żółty Neopren Woodman'a czeka na zwężenie i wskakuję na rurę. Czas na zdjęcia, na razie tylko kilka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Super! Bardzo mi się podoba. Za Volvo masz dużego plusa. Szkoda że nie dałeś manetek X0 IMHO działają dużo lepiej. Wiem, wiem pasują do klamek ale... Dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Na żywo lepiej wygląda, ta rama na zdjęciu wydaje się większa niż jest Sprzęcik ładny, dobrze zgrany kolorystycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 To cacko aż się prosi aby się znaleźć na łamach bikeboardu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Fajny, oldschoolowy rowerek o zacnej wadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colarz Napisano 18 Marca 2012 Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Piękny, mmh i ta waga "malina", Bez awaryjnej jazdy zycze , i przy okazji mam pytanie, o naklejki, wycinane z folii?, i naklejane zolty na czarny? czy drukowane na folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 18 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2012 Naklejki drukowane na folii. Zobaczymy jak dlugo wyrzymią ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mekp Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Dziwne rower ale spoko wygląda. Widziałbym tu szaraka zamiast tej korby. Ew Xt 750. Wrzucaj na RetroMTB do działu 2000+ pozdrawiam xMekpx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Czemu dziwny?;P Ze wzgledu na dużą ramę? Nie jest najgorzej,jakąś łagodniejszą geometrie ma Cannondale,do mojego poprzedniego Scotta z '94 w rozmiarze 17,5". Korba powoli płynie - Coda Tarantula. Cieżko znaleźć ładną M95x w jakies cenie lepszej....:/ Trzeba by 600-700zl mieć:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Bardzo fajny sprzęt z poprzedniej epoki. Zółte pancerze się dobrze komponują. Chwyty najprościej wymienić na KCNC, lekkie i dosyć przyjemne w dotyku. Ewentualnie zastanowiłbym się nad czymś w ten deseń: http://www.bikekatalog.pl/2010/komponenty/139/Setlaz.GILA/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Chwyty juz są - Bontrager XXX Lite,ale się kręcą;p Chyba trzeba je przykleic. Te setlazy chyba nie nadaja się do cięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Standardowo, trzeba podprowadzić na chwilkę lakier do włosów i po kłopocie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Robiłem na starych piankowych Authora ten myk z lakierem i nie pomógł, może za słaby lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 za malo lakieru, daj wiecej i daj im wyschnac : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 13 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dayus już chciałem pisać, że rower wypas nad wypasy a tu z tyłu x0 zamiast 9sl Ale i tak rower zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 13 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Dzieki, dzięki Z przodu jest już Coda Tarantula na suporcie XTRa, waga: 9,44kg Ale specke dam później. Boje się,że przy przełożeniu 29T:28T będzie zbyt ciężko na podjazdach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 superancki, ale jedno mnie boli - wyglada bardziej szosowo, niz terenowo - mogles chociaz kierownice szersza dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 17 Maja 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A gdyby wrzucić żółte ESI grips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 @nabiał - spokojnie,jakoś nie wyobrażam sobie szerszej kiery zawsze jezdzilem na 560-580mm, jakby byla skrocona na 4xx to by bylo dopiero krótko;p Mostek jest już "normalny",wiec lepszą pozycje mam. Co do gripów, wydają mi się zbyt drogie jak na gripy. na razie mam na próbe owijkę zuzyta ze starej kolarzówki i jest spoko Na pewno duzo lepiej jak na piankowych Authorach i Bontragerach XXX-Lite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menxtr Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Widzę, że V-ki poszły na Allegro - czyli Magi zostały zakupione :> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 25 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Magi zakupione, nowe pomarańczowe;) A na Allegro na razie stoją SL,a w pon wystawie Ti Korba Coda Tarantula też idzie w odstawkę, poszukuję czegoś jednak na 3 blatach, 2 blaty to nie bajka dla mnie. Wątek sprzedażowy korby: http://www.forumrowerowe.org/topic/112656-korba-do-light-bikea-coda-tarantula-2x9-586g/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
menxtr Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Właśnie od dłuższego czasu się czaje na TI Swoją drogą to jak CI się udało zdobyć nowe Magi - byłem przekonany, że to już jest niemożliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Zaglądałeś na stronę Magury? Chyba nie bardzo http://www.magura.com/en/products/rim-brakes-2012.html Oni cały czas je produkują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 26 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Avid Single Digit Mag,a nie HSy;p A no po prostu były sobie na Allegro i o dziwo nikt ich nie chciał;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 ups... to sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi