MartinH Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Zakupiłem nowego amora, mianowicie Rebę Race 115 mm i moje pytanie brzmi jak będzie się to spisywać z ramą Kross Level A2 ? Czy można w zupełności zostawić taki skok i nie wpłynie to zbytnio na geometrię (w sumie to jest to tylko 15 mm) czy lepiej przestroić na 100 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 myślę że jak pojeździsz to będziesz wiedział czy ci taki skok pasuje, z ramą na pewno się nic nie stanie, może podjeżdżanie będzie troszkę trudniejsze ale za to zjazdy będą fajniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GibsonWigry Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 A jaki rozmiar ramy ? Miałem 115mm skoku na ramie 18" i trochę było za dużo jak dla mnie. 100mm w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Rozmiar ramy nie ma tu nic do rzeczy. To geometria jak już decyduje jaki skok. Ale jak napisał Tobike... zamontuj, pojeździj i zobacz czy Ci pasuje. Generalnie jak jeździsz głównie w terenie takim cięższym to 115 będzie ok. Ja na lekki ustawiam ok. 100 a jak asfalt to 85. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.