Silver400 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Witam posiadam taki rower jak w tej ofercie Rower GIANT Kross K5 Trekkingowy - Sprzedajemy.pl Dwie największe zębatki z przodu są już mocno zużyte, wiem ze da się je bez problemu odkręcić. I teraz zasadnicze pytanie opłaca się dokupić dwie nowe/używane w lepszym stanie zębatki i je wymienić ? Czy kupować odrazu całą nową korbę ? Dodam ze ta którą mam nie budzi rzŻadnych zatrzeżeń. Mam jeszcze kolejne pytanie jak sie odkręca/ wymiania kasetę z tyłu ? za co trzeba chwycić, czym i gdzie odkręcać zeby tego dokonać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Wątpię, żebyś znalazł zębatki ale jak znajdziesz i będzie się to opłacać to można wymienić. Na pewno są odkręcane, a nie zanitowane czasem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Na zdjęciu widać korbę Shimano, ma rozkręcane zębatki, więc pozostaje kwestia zakupu nowych i ich montażu. Sprawdź ceny nowych tarcz i będziesz znał odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Silver400 Napisano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie Czy te dwie koronki http://allegro.pl/zebatka-blat-tarcza-shimano-44z-fc-m590-nowa-i2199901415.html oraz http://allegro.pl/zebatka-blat-tarcza-shimano-32z-fc-m590-nowa-i2199901360.html będą pasować ? na mojej korbie jest oznaczenie modelu Fc-m440. Czy te modele będą kompatybilne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 15 Marca 2012 Udostępnij Napisano 15 Marca 2012 powinno pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.