Skocz do zawartości

[max 2000 pln]Tak zwane wyprzedaże i okazje;)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Szanowne Grono Rowerzystów:)

Lody stopniały, słońce zerka coraz śmielej zza chmur, a mnie na te okoliczność zrodził mi się w głowie temat zakupu roweru do smiagania po polnych drogach, lasach i czasem po mieście. Przeglądając net natrafiłem na poniższe maszyny.Prośba o opinie doświadczonych użytkowników.

Author KINETIC 1699 zł

RAMA: podwójnie cieniowana, aluminium 6061-T6, 26" ROZMIARY: 16,5", 17,5", 19", 20", 21"

WIDELEC: RST Gila TnL (100mm), blokada skoku

KORBA: SHIMANO Alivio 44-32-22 (170/175mm)

PRZERZUTKA PRZEDNIA: SHIMANO Alivio (34,9mm)

PRZERZUTKA TYLNA: SHIMANODeore

MANETKI: SHIMANO Alivio (24 biegi)

KASETA: SHIMANO HG-40-8I (11-34)

PIASTY: AUTHOR 32 otwory

HAMULCE: TEKTRO M530

OBRĘCZE: ALEX ACE 24 dwuścienne 32 otwory

OPONY: AUTHOR PANARACER Beetle

SIODEŁKO: AUTHOR Super Sport

WAGA (kg): 13,30 kg (19")

OKAZJA ! Schwinn Mesa LT, SLX, z 2479 zł SKLEP ! (2201321835) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Schwinn MESA GSD, z 2379 zł, rower.com.pl !!!!! (2195425493) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Rower górski Wheeler Pro 39 Hydraulic | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Pozdro

Napisano

Się kolego minimalnie spóźniłeś, nie wiem, czy jeszcze dorwiesz jakieś sensowne wyprzedaże.

Z szerzej dostepnych Unibike Evolution 2011, szukaj po necie, może coś trafisz. Dla Ciebie rama 19".

Ewentualnie odwiedź sklep stacjonarny i zobacz co mają do wzięcia.

Napisano

Się kolego minimalnie spóźniłeś, nie wiem, czy jeszcze dorwiesz jakieś sensowne wyprzedaże.

Z szerzej dostepnych Unibike Evolution 2011, szukaj po necie, może coś trafisz. Dla Ciebie rama 19".

Ewentualnie odwiedź sklep stacjonarny i zobacz co mają do wzięcia.

Wiesz jak to jest... budżet napiety i przez to opóźnienia w szukaniu maszyny...Początkowo miało być 1500 a teraz nagle do 2000 się zdecydaowałem i już nie chce cisnąć dalej.Evolutiona obejrzałem i nawet jeździłem po sklepie chwilke.Rower zacny (fajny widelec, przerzutki, wszystko miekko chodzi), ale wydaje mi sie, że rama ciut za duża - jak stałem to ocierała o kulki. A z tych co podałem linki to lipa, że nic nie rekomedujecie? Te schwinny nie warte uwagi?

Napisano

W tej cenie i o tej porzu roku, to jest bardzo fajna oferta. Szczególnie, że ramy w TFSach są klasą samą w sobie.

Co do wielkości ramy - duzo zalezy od długosci nóg i ramion, więc do każdej trzeba się indywidualnie mierzyć. "Pod jajkami" powinno być 3-5cm wolnego, musisz mieć możliwość swobodnego wysadzenia tyłka za siodełko (tak żeby wrócić na nie :) ), do tego nie możesz podczas jazdy zadzierać głowy do góry przy zbytnio wyciagniętych rękach i plecach. Jesli spełniasz pierwszy punkt, ale nie spełniasz 2 następnych, to wysokośc ramy jest ok, ale jest za długa na Twoje ręce. Wtedy lepiej zejść z rozmiarem w dół. Przy Twoim wzroście 19" wydaje się idealna, ale Unibiki mają jakąś dziwną geometrię. Mój znajomy jeździ na 16" i też mi na niej źle nie było.

Na pewno łatwie potem kupić dłuższy mostek niż skrócić ramę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...