adhed Napisano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Tak można, ale raczej rano, bo później, to jest już zajęty ;-) Błotniki, hmm... ja bym nie zakładał, bo i tak się ubrudzisz, a wg mnie tylko mogą przeszkadzać, coś odpadnie itp. Chyba, że takie malutkie - ostatnio popularne są takie i coś tam niby dają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sredniaq Napisano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2014 Mam Bender-Fender własnej roboty i szczerze... To raczej nic nie daje Ale fajnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 A coś się zmieniło od zeszlych wakacji na singlach? Coś przybyło? Jak tam jest we wrześniu? Nigdy nie byliśmy tak późno, a me planujemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Zmieniło się tyle, że po czeskiej stronie powstały dwa nowe miejsca podobne do starego "Singltrek Centrum" - jedno przy wypożyczalni Treka, a drugie w wiosce Lazne Libverda. Poza tym nie ma nowych odcinków, no z wyjątkiem małego kawałka po polskiej stronie, ale to nic ciekawego. Stare są na bieżąco reperowane i jeździ się nadal bardzo fajnie. No i przyjeżdża coraz więcej ludzi, w weekendy jest naprawdę dużo rowerzystów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 A ta wypożyczalnia to ta w naczepie? Myślałem, że to tylko taka wystawka okolicznościowa, nawet powiedziałem na jakimś bujanym 29erze chwilę... Można tam pożyczyć rower na kilka godzin? Jak tak to jaki koszt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 22 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 http://www.trek-centrum.cz/ -> tutaj masz wszystko opisane. Na cały dzień obecnie 85zł (ale myślę, że lepiej niż w Polsce, bo tutaj masz ubezpieczenie, co dla mnie jest bardzo ważne). Obecnie to już nie jest tylko naczepa, ale wybudowana drewniana chatka - dużo osób tam siedzi, je, pije, bo jest przy samym szlaku Singltreka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koordi Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Witam forumowicze W następnym tygodniu pt sb wybieramy się z kumplem do Świeradowa, głównym celem jest Singletrek pod Smrkem. Chcemy zaliczyć najciekawsze zjazdy w rejonie Moje pytanie brzmi : dojeżdżam do Świeradowa i co dalej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 To znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koordi Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Tzn. gdzie dalej jechać jakimi szlakami itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Nie wiem czy już tu wklejałem, ale moze komuś sie przydadzą moje zapiski. Jak się uważnie poczyta i popatrzy to można sobie fajne trasy zaplanować. 1. Kilka wpisów z wakacji: http://rmn1mtb.blogspot.com/2013_08_01_archive.html 2. Kilka wpisów z majówki http://rmn1mtb.blogspot.com/2013_05_01_archive.html 3. Połączony wpis z majówki http://rmn1mtb.blogspot.com/2012/05/singltrek-pod-smkem.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adhed Napisano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 Same single wystarczą Wam na dwa dni. Wjedźcie sobie na dziki parking nad dolną stacją gondoli i tam są oznaczenia gdzie dojechać na czarny szlak singla, a nim dojedziecie już do Czech, a tam jest już mapka z resztą singli. Zresztą w innych miejscach też powinniście znaleźć mapki Można też pojechać na przejśćie graniczne w Czerniawie i tam od razu wbija się na czeską pętlę. Poza tym jak chcecie zaliczyć jakieś fajne zjazdy, to jest tego trochę w okolicy (single to ubita ścieżka, ale prawdziwy naturalny zjazd to jednak co innego): - czerwony pieszy ze Stogu - krótki podjazd i zjazd Przełęcz Łącznik - Smrk (Przejście graniczne) - fajny techniczny odcinek - zjazd z Sępiej Góry pieszym - zjazd z Wysokiego Kamienia żółtym szlakiem - dłuuuugi singiel do Zakrętu Śmierci a potem aż do Górzyńca - zielony z okolic kopalni Stanisław (trudny i stromy) Co wybierzecie to zależy od celów, rowerów i Waszej techniki ------------------------------- @rmn1 - ooo kiedyś czytałem tego bloga - właśnie tę relację i czytało się bardzo przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Witam, Czy da się hardtailem objechać (w miarę komfortowo) czarne szlaki Singltreka? Przejechaliśmy wszystkie czerwone i niebieskie odcinki po czeskiej stronie ale czarnych unikałem, sugerując się ich trudnością. Jeśli stopień trudności związany jest z podjazdami, to nie ma problemu, bardziej obawiam się stromych zjazdów, uskoków i innych atrakcji, których człowiekowi z nizin nie dane jest na co dzień posmakować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 26 Września 2014 Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Tak, nie ma żadnych problemów na HT. Żadnych. A jak warunki? Mozna liczyć na dobry tydzień w Świeradowie za tydzień? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sredniaq Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Ktoś podpowie, jakie panują obecnie warunki na singlach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafu Napisano 27 Września 2014 Udostępnij Napisano 27 Września 2014 We wtorek padało trochę ale dało się jeździć, w środę trochę obeschło i było naprawdę sympatycznie. Za to wczoraj cały dzień padało i co parę metrów były kałuże - niektóre odcinki wyglądały wręcz jak potoki Nie wiem jak dzisiaj bo niestety musiałem zakończyć mój urlop i wracać do szarej rzeczywistości... P.S. Spotkaliśmy na czerwonym singlu team LIV Giant: m. in. Maję Włoszczowską i Jolandę Neff Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 12 Października 2014 Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Jak Izery i single? Jutro wyruszamy i będziemy tam do piątku. Jest dobrze? Sucho? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 13 Października 2014 Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Byłem piątek/sobota. Single czeskie po stronie Smreka i dalej Smrek,Stóg,Czerwony stary do Drwali,Kopalnia,Wysoki Kamień i zjazd do Szklarskiej - suche jak pieprz. Jedynie ten kawałek czerwonego od Drwali do rozdroża poniżej Skałek - bagno,wycofałem się po 500,objechałem przez Chatkę i do góry,zresztą tam zwykle jest mokro. Czerwony ze Stogu i o dziwo niebieski na Sępią - suchutko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 14 Października 2014 Udostępnij Napisano 14 Października 2014 Trochę popadało nad ranem, nie wiem jak w nocy... Pewnie będą kałuże na singlach a chcieliśmy zrobić dziś te najlepsze czeskie na... Trekach z centrum, na stronie piszą, ze otwarte codziennie, a jak chciałem zarezerwować rowery to tylko na weekendy, o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 9 Maja 2016 Udostępnij Napisano 9 Maja 2016 Hej haj helo, Swieradow to nie tylko single. Łapcie fotki, opis i filmik na koniec, długi ale przy jedzeniu lepsze niż Pamiętniki z wakacji. http://rmn1mtb.blogspot.com/2016/05/kolejna-majowka-w-izerach.html?m=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.