Voivod Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Witam Mam małą prośbę do osób z Świeradowa lub okolic.Prosze podajcie info jak tam u Was z pogodą ,czy mocno ciapie i czy tak jak zapowiadaja portale wróżbiarskie,że niebo płacze i bedzie płakać do środy. Chciałem dziś wyruszyć z moją lepszą połówką na single ,ale lipa z pogodą i nie chcę ciągnać ją na siłe ,całkowicie zniechecić do poznania nowych tras. z góry thx pzdr
zws Napisano 25 Czerwca 2013 Autor Napisano 25 Czerwca 2013 Dzisiaj leje cały dzień, jutro też leje, po jutrze dopiero ma schnąć. Podglądy i prognozy tutaj: rower.antemon.pl/pogoda/swieradow/swieradow.php
adhed Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 Dzisiaj to tam masakra jest na bank, nie polecam w taka pogodę Wyklepane z Nexus 7
Voivod Napisano 25 Czerwca 2013 Napisano 25 Czerwca 2013 dzieki za info,może w czwartek podskoczymy ,ale i tak chyba bedzie jescze błotsko
kosciu Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Ja pojechałem z moją lubą pod koniec maja, w świąteczny czwartek. Padać zaczęło jak już dojeżdżaliśmy do Świeradowa, zawracać sensu nie było, więc popedałowaliśmy w ten rzęsisty deszcz. Przez kilka pierwszych kilometrów było marudzenie (że pada, że pod górkę, że trzeba zawracać), ale jak już się puściliśmy w dół czerwonym to banan na buzi niesamowity. Od tej pory byliśmy jeszcze raz (z dość spektakularną glebą na nowym czarnym ze strony mej ukochanej), a kolejny mamy zaplanowany na początek lipca z jej inicjatywy (!) Więc jak babeczka ma się zarazić zajawką, to deszcz i błoto nie powinno jej raczej przeszkadzać Pzdr!
Tomash Napisano 26 Czerwca 2013 Napisano 26 Czerwca 2013 Tam nie ma generalnie jakoś dużo błota (pomimo zdjęcia adheda będę tak twierdził ) - ścieżki są utwardzone, a nie ma wielu dziur, w których zbiera się woda. Na sucho jednak jeździ się szybciej - przynajmniej ja czuję się wtedy pewniej. Szczególnie na drewnianych kładkach, na których po deszczu trzeba bardzo uważać!
adhed Napisano 27 Czerwca 2013 Napisano 27 Czerwca 2013 Dokładnie, ta lewa czyli lepsza i większa strona szybko wysycha i tam jezdzi się ekstra, Zdjęcie było w czasie upałów, ale na prawej stronie, gdzie są tylko 3 raczej rzadziej uczęszczane (zielony dojazdowka to każdy nią jeździ, ale czerwony i niebieski nic specjalnego raczej). W tym miejscu jest zawsze mokro bo tam płyną strumyki. Wyklepane z Nexus 7
kamfan Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Jutro będę na 2-3 godzinki na singlach, jaką trasę polecacie na tyle czasu?
Tomash Napisano 29 Czerwca 2013 Napisano 29 Czerwca 2013 Trochę mało czasu, ale tak jak wszystkim polecę ci nową część czyli Hejnicky hreben.
rmn1 Napisano 17 Sierpnia 2013 Napisano 17 Sierpnia 2013 Miałem kiedyś wstawić, jak by ktoś jechał pierwszy raz w tamte rejony, może coś mu to pomoże w planowaniu. Jest to takie sprawozdanie z majówki 2013 w Świeradowie właśnie: Izery na rowerze - dzień pierwszy. Izer na rowerze - dzień lepszy. Singltrek pod Smrkem - błotko. Singltrek pod Smrkem - mniej błota. Izery na rowerze - dzień ostatni.
adhed Napisano 21 Sierpnia 2013 Napisano 21 Sierpnia 2013 7-8 września kolejna impreza Singltrek Fest Koncerty, testowanie Agangow, nauka pumptrack itp Wyklepane z Nexus 7
adhed Napisano 26 Sierpnia 2013 Napisano 26 Sierpnia 2013 Byłem wczoraj i jak zwykle było super i jest kilka drobnych zmian na plus. - w Polsce przy parkingu za dolną stacją gondoli wreszcie postawili duże i ładne znaki pokazujące którędy wjeżdża się na jaki szlak, zdecydowanie tego brakowało - w Czechach w kilku miejscach gdzie często było dużo głębokiego błota z kamolami dosypali ziemi - naprawili to Ostatnio było sucho to na ścieżkach bardzo się kurzyło, jechało się świetnie, ludzi też było dosyć sporo. Wcześniej ktoś pytał o ten czarny Hejnicki Hreben - tam przy końcu jest fragment że albo jedziemy prosto i wjeżdżamy od razu na czerwony Libverdską Stranę (do beczki) albo w prawo dalej czarnym - wtedy wyjedziemy przy Hubertce i zaczniemy ten czerwony od samego początku a warto bo jest świetny. Po kilku miesiącach mogę już powiedzieć że ten jest moim ulubionym Jeszcze co do Hejnickiego Hrebena to lubię go gdzieś tak do połowy, jest super, ale później zaczyna mocno zwalniać i pnie się raczej ciągle w górę, muszę spróbować tej rady Tomasha żeby pojechać asfaltem od razu do Hubertki
Tomash Napisano 4 Października 2013 Napisano 4 Października 2013 Jutro koło 11 powinienem ruszyć, ostatni raz w tym roku, na singlowy szlak. Jeśli ktoś będzie, to patrzeć za dwoma Ibisami
adhed Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 Jak dam radę to też wpadnę, bo już od tygodnia planowałem że w niedzielę pojadę na single, tylko po dzisiejszym ściganiu bolą mnie nogi, ale się zobaczy
Tomash Napisano 5 Października 2013 Napisano 5 Października 2013 I byłem, pojeździłem. Ludzi dużo, ale bez tłoku. Sucho (może kilka kałuż) i ładna pogoda - chłodno, ale słonecznie. Niektóre fragmenty singli pozamykane z uwagi na prace leśne.
MokryxD Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Wybiera się ktoś w okolice Świeradowa/Szklarskiej Poręby w niedzielę 13.10?
adhed Napisano 6 Października 2013 Napisano 6 Października 2013 Ja źle przeczytałem pierwszy post Tomasha i myślałem, że on też jedzie w niedzielę Ja dzisiaj pojechałem i było super, od tygodnia już nie pada, więc ścieżki są suche. Faktycznie są jakieś prace leśne, ale zrobili objazdówki więc nie ma problemu. Ogólnie oby zima przyszła jak najpóźniej, to będę tam pewnie co weekend MokryxD - mnie nie będzie bo raczej postaram się pojechać na zakończenie sezonu do Głuszycy
adhed Napisano 25 Października 2013 Napisano 25 Października 2013 Byłem dzisiaj, pogoda nadal super, także można jeszcze pojeździć po singlach - na zakończenie sezonu się nie zanosi Było sucho, tylko za to w niektórych miejscach jest duży liści i trochę to może przeszkadzać, ale ogólnie nadal zabawa ekstra. Zauważyłem, że trwają prace nad nowymi singlami po polskiej stronie w okolicy Czerniawskiej Kopy. Od dawna były już ślady nowych tras, ale nie było to w ogóle ruszane od dobrych kilku miesięcy, za to dzisiaj zobaczyłem już kilka całkiem nowych ścieżek i widać, że niedawno ktoś nad tym pracował także pewnie na przyszły rok możemy spodziewać się jakiejś nowej traski
Tomek21001 Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Ktoś chętny na pożegnanie sezonu w Swieradowie ? Wyjazd czwartek 31.10 (popołudnie-wieczór) powrót 3.11 niedziela (popołudnie-wieczór) Trasa Kołobrzeg-Szczecin-Gorzów i w dół. 2 miejsca wolne Plany:trochę singla,trasa maratonu+Jakuszyce i kopalnia,naleśniki itd. Miejscówka sprawdzona, 4 dychy za głowę/dobę.
Tomek21001 Napisano 30 Października 2013 Napisano 30 Października 2013 Zostało jedno miejsce w aucie (rowery na dachu).
adhed Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 Zostało jedno miejsce w aucie (rowery na dachu). Macie już jakiś plan na dany dzień? Bo ja jutro i w niedzielę na pewno gdzieś w góry pojadę, bo pogoda świetna, ale nie jestem zdecydowany na żadną trasę, to może bym Was spotkał
Cox Napisano 31 Października 2013 Napisano 31 Października 2013 ja jutro lub w sobote bede na singlach, więc można się ugadać
adhed Napisano 2 Listopada 2013 Napisano 2 Listopada 2013 Pogoda się już popsuła, byłem tylko wczoraj na Sępiej Górze i trochę na singlach
Tomek21001 Napisano 3 Listopada 2013 Napisano 3 Listopada 2013 Piszcie wcześniej,my,żeby dojechać od czwartku od 15 - offline.Plan wykonany 99%,(naleśniki closed).W sobotę faktycznie pokropiło,ale single suche.Po objechaniu całego dołu nikt z nas się nie odważył przyjąć gratisowej lufy Absoluta w Centrum (Czesi mieli bankiet).
kamfan Napisano 5 Listopada 2013 Napisano 5 Listopada 2013 Wybiera się ktoś z Wrocławia w ten weekend na Singletrek i ma może wolne miejsce w samochodzie, chętnie dorzuciłbym się do paliwa i piwo postawił
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.