Skocz do zawartości

[Piasta] problem z łożyskami

lostek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam luz na piaście Novatec z 2 łożyskami maszynowymi. Czy ktoś zna rozmiar łożysk, nazwę modelu piasty bym mógł jakoś dokupić łożyska? Gdzie mogę kupić łożyska do tej piasty?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

post-110883-0-89647500-1331755739_thumb.jpg

Napisano

wygląda na novateca 802sb, rozmiaru łożysk nie znam, ale w takim razie najlepiej jak wybijesz łożyska i wtedy odczytasz jakie to jest łożysko

Napisano

Tak wygląda na 802sb. Są tam dwa rozmiary 6200 2RS i 6000 2RS. 6000 jest od strony kasety 6200 od drugiej. 2RS oznacza obustronnie zamknięte szczelne (uszczelnione gumowym pierścieniem). Łożyska można kupić w sklepach motoryzacyjnych i oczywiście na Allegro. W motoryzacyjnych do 15 zł na Alle nawet za 2 zł widziałem.

Napisano

Takiego za 2 zł chyba bym do piasty nie dał, ale można kupić kapke lepsze :P

zgadza sie 2 złote to za wianuszek do sterów skręcanych do składaka można dać. Ja dałem 15 zł za sztukę, ale znalazłem ten rozmiar tylko w jednym motryzacyjnym w mieście, mimo tego, że jest szeroko stosowany w motoryzacji (alternatory).

Napisano

Polskie z FŁT też są bardzo dobre, a łożyska można kupić nie tylko w motoryzacyjnym ;) byle nie brać chińskiego gówna za 1,20 zł. :blink:

Gdybyś kopnął się rowerem do np. Puław czy innego Radomia to dostał byś te łożyska bez problemu ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...