pomirot Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Nie no stop przemocy! 15 osób na kategorie to graniczy z absurdem. Przyjadę może rodzinnie, żeby podbić statystyki i zjeść kiełbasę, ale o starcie zapominam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 25 Maja 2012 Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Zbierzmy się całą forumową ekipą o 6 rano i zapiszmy się. ;-) Przynajmniej wszystko zostanie w rodzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 To kto w końcu startuje w Toruniu? Możemy się jakoś spotkać rano i pogadać. Swoją drogą ładną tu mają starówkę i chyba trochę większą niż w Warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Czy ktoś próbował ogarnąć zależność sektor/dystans/rating ? Już wyjaśniam o co mi chodzi Najbliższy start w Lublinie zapowiada się na mega szybki, co może oznaczać stosunkowo wysokie ratingi, ścisk na trasie, wariatów wyprzedzających na trzeciego i inne nieodgadnione akcje. Zatem zastanawiam się nad poprawieniem stanu punktowego do generalki, popróbowanie swoich sił na giga i pewne zdystansowanie się od tego bałaganu. Pytania: 1. Czy rating z giga (słaby) może przesunąć mnie do niższych sektorów? 2. Czy rating liczony jest w kategorii wiekowej czy jako open? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Do punktów w generalce liczony jest rating od najszybszego z kategorii wiekowej(wyjątek stanowi główna kobiet, będą de facto klasyfikacją kobiet GIGA) Na potrzeby sektora liczy się rating od najlepszego zawodnika danego dsytansu, bez względu na wiek oraz płeć. Przy Twoich obecnych punktach sektorowych możesz dwa najbliższe wyścigi pojechać na ostatnie miejsce. Dopiero trzeci (nieduany, poniżej 418pkt.) wyrzuci Cię z sektora. Przy okazji - start w GIGA da Ci punkty wyłącznie do GŁÓWNEJ generalki, czyli tam gdzie Twój najpoważniejszy konkurent jest 18-ty. W głównej zwycięzca giga otrzymuje 600pkt, mega 400 czyli nie są to równe warunki. W klasyfikacja Mega M4 nie otrzymasz wtedy nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Punkty sektorowe liczone są z ratingu Open. Nawet gdybyś miał rating nie spadłbyś w sektorze - punkty sektorowe to średnia z 4 ostatnich startów bez 2 najsłabszych, w Twoim przypadku to Legionowo i Chorzele, więc nawet jak teraz pojedziesz kiepsko to nadal będziesz miał 2. sektor. Jeżeli chcesz awansować do 1. sektora musisz mieć w Lublinie Mega/Giga rating open min. 90 %, lub 100% na Ficie @DOWN: Ah, fakt, od 451 a nie od 450 jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Tak, chociaż ostatnie zdanie nie jest prawdziwe. Musisz mieć więcej niż 90% na awans z racji braków w poprzednich startach.(średnia). 100% FIT to cały czas 2-gi sektor. Generalkę opisałem na poprzedniej stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Czyli cały misterny plan w pi..u! Cóż przyjdzie się pomęczyć na mega. Nowy amor znów jest jak nowy po wymianie tłumika, więc liczę, że tym razem bez perypetii sprzętowo-żołądkowych uda się powalczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 Jedzie ktoś za tydzień na PolandBike do Wyszkowa (w niedzielę)? Pogadam z kolegą, z którym jechałem ostatnio, więc jak coś to może transport uda sie za darmo skombinować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Kto rusza na Lublin? Walcze z transportem,może sie uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Kto rusza na Lublin? Walcze z transportem,może sie uda. Transport się znalazł(-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Zatem przynajmniej trzy osoby "od nas".(B,P,I) Kto da więcej ? Wprawdzie spodziewam się, że płaskie odcinki będą stosunkowo długie, a tym samym miejsca do ataku nieliczne. Lepszy byłby teren odrobinę bardziej selektywny i jazda w ucieczce porównywalna do rodeo na grzbiecie wściekłego byka Niemniej liczę na ostrą walkę do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ja wstępnie też, ale klasycznie planuję wyjazd w sobotę, zwiedzanie Lublina z dziewczyną (o ile jest co zwiedzać), nocleg i start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Pojawiła się nowa podwózka w autostopie na Mazovie. Łapać póki jest(-: http://www.cyklopedia.mazoviamtb.pl/profil.php?op=autostop_posty2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage Napisano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 poszukuje osoby która chciała by wystartować w maratonie 24h chce pojechać w duecie i wywalczyć jakiś sensowny wynik dlatego poszukuje kogoś dobrego kondycyjnie pisać na priv !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Czerwca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Łukasz - w Lublinie będziesz miał co zwiedzać. Spędziłem tam piękne 7 lat życia i zawsze uwielbiam wracać do tego miasta. Proponuję wpaść nieco wcześniej by zaliczyć zamek, podziemia, trochę starówki zanim męty powyłażą a wieczorem wjechać na 10 piętro nowego budynku KUL i spojrzeć na panoramę miasta. Sorki za OT ale nie mogłem się powstrzymać. O resztę wskazówek pisz na PW(nocleg, co zwiedzać itd) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Jednak nie jadę do Lublina, ale dlatego, że wybranka chce odpocząć od ciężkiego tygodnia pracy i mój udział jest w tym obowiązkowy . Na następną Mazovię już pojadę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pomirot Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 No to po wszystkim Rower już umyty, a było z czego. Super klimat, trasa też nie zła. Dziękuję obecnym za współudział w upodleniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 A było, było Nawet mam wrażenie, że na odpoczynek zasłużyliśmy chociaż dawno się tak nie nabiwakowałem z rowerem w tle jednak tyczy się oprawy powyścigowej, świetna sprawa. Na trasie z kolei trwała ciekawa i konkretna walka przez co nawet na moim dystansie (przede wszystkim tam ) zjechałem się jak głupi. Teraz pozostaje przedsmak Kozienic jako pociągająca perspektywą. Dzięki obecnym i chwała poległym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 Nie znalazłem dziś czasu nawet na browar ,a co dopiero na mycie roweru(-: Chciało by sie pobiwakować tam znacznie dłużej...potencjał był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 Ja na Kozienice się raczej nie piszę, bo w planach jest zlot FR . Za to za tydzień jest poland bike w Sochaczewie, optuje ktoś? Swoją drogą to jaka będzie trasa w Sochaczewie? Przecież tam las najbliżej to tylko Kampinos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 18 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2012 @UP: Do Sochaczewa to ja jadę, dość dogodny dojazd pociągiem (ze Wschodniej, Centralnej, albo Zachodniej), na miejscu pociąg jest tuż przed 11, więc spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iksC Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Poważnie rozważam Sochaczew, lukas - jedziesz ? Trasa wygląda tak : http://www.gpsies.com/map.do?fileId=magqrexbvortejuf Safian, możesz potwierdzić, że chip//numer musi być koniecznie z bieżącego sezonu ? I jak było na WKK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Czerwca 2012 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Artur: nie mam pojęcia, ale podejrzewam, że tak, bo wszyscy mają numery z tego roku, a że chip jest zintegrowany z numerem... Z Łukaszem i dwoma kolegami jedziemy samochodem, niestety wolnych miejsc już nie ma :< A na WKK niestety nie zdążyłem, miałem na Gravitana jechać dziś, ale podejrzewam, że w Bielańskim jest powódź, więc nawet tyłka z domu nie ruszałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Tak, jadę do Sochaczewa w niedzielę, nawet nie wiem z którego sektora startuję , chyba 5... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.