Skocz do zawartości

[Tłumik] MC - problem z odbijaniem

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Witam

Jako że opisany w temacie problem jest dość powszechny w tłumiku MC z manetką, dotkną on i mnie. Ale machnąłem reką bo prawdę powiedziawszy nie używam (manetkę zaadoptowałem gdzie indziej).

Dziś przy pewnym projekcie musiałem dokonać pewnych delikatnych zmian. Mianowicie czarny pierścień który przytrzymuje pancerz i prowadzi linkę do pokrętła od tłumika ściągnąłem i musiałem mu uciąć kilka "setek", czyli spodnią część musiałem ( tego wymagał mój pomysł) zeszlifować o ok 0.4mm. Po tym zabiegu widać wyraźnie ze jest delikatnie niżej ale co sie stało, po podłączeniu manetki do pokrętła ( nie używanego juz ponad pół roku) działa bez najmniejszych problemów. Nic sie nie zacina nic nie trze idealnie odbija.

Myślę ze to dobry sposób by poprawić prace manetki nie wyciągając i nie grzebiąc w samym tłumiku. Szlifowałem na papierze ściernym położonym na szkle by było możliwie jak naj równiej. po założeniu tej obejmy nie widać kompletnie ze była ona w jakikolwiek sposób przerabiana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...