jarko Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Na skyscraperze został poruszony wątek o nowych trasach rowerowych wokół Krakowa, w tym odnośnie przedłużenia obecnej ścieżki Kraków-Tyniec aż do Skawiny. Jak ktoś zna te tereny i miałby jakieś uwagi co do propozycji planowanych nowych szlaków rowerowych - zapraszam do zapoznania się z tematem i wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirspider Napisano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2012 Dopiero teraz zauważyłem ten wątek. Super pomysł! Na jakim jest obecnie etapie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 A wiadomo wam może jak będzie wyglądać Mogilska w Krakowie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisK Napisano 9 Października 2012 Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Na w/w forum masz burzliwą dyskusję na ten temat. Z tego co wiem będzie malownicza z romantycznymi ekranami przynajmniej w okolicach nowego skrzyżowania z "ulicą donikąd". No i oczywiście bez większych szans na sensowną organizację jak by nie dało się z torowiska jezdni albo DDR zrobić Ale może jakiś progres w sprawie jest bo przestałem to śledzić. Pomysł z przedłużeniem do Skawiny niby dobry ale powinni już myśleć nad drugą nitką na całej długości bo już teraz się korki robią a jak Skawina zacznie używać tego jako komunikacyjnej drogi z Krakowem to się okaże że mniejszy korek jest jak się autem jedzie Po ostatniej tam wizycie stwierdziłem że z przyjemnością to już niewiele ma wspólnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarko Napisano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Pomysł z przedłużeniem do Skawiny niby dobry ale powinni już myśleć nad drugą nitką na całej długości bo już teraz się korki robią a jak Skawina zacznie używać tego jako komunikacyjnej drogi z Krakowem to się okaże że mniejszy korek jest jak się autem jedzie Jeszcze długie lata upłynął zanim zostałaby osiągnięta taka przepustowość :-). Najpierw doczekajmy się tej nitki Tyniec-Skawina, a potem możemy zacząć się martwić o boom rowerowy :-) Po ostatniej tam wizycie stwierdziłem że z przyjemnością to już niewiele ma wspólnego... Bo zapewno wybrałeś się na nią w weekend :-). Ja akurat korzystam z tej trasy również w dzień powszedni na dojazdu do/z pracy - wtedy jest cisza, spokój, cała ścieżka dla mnie i można pocisnąć z max. dostępną parą w nogach na całej jej długości. A narzekanie na duży ruch weekendowy w tamtym miejscu uważam trochę nie na miejscu - chyba wszystkich powinno cieszyć, że ta trasa jest wykorzystywana maksymalnie przez wszelakiej maści kółkowców (z rolkarzami włącznie). Nie na miejscu natomiast jest zachowanie co niektórych "ścigantów", którzy w niedzielę, w słoneczny dzień wybierają się na tą ścieżkę żeby machną swoje czasówki i mają pretensje, że ktoś może chcieć wolniej jechać niż oni. Panowie (bo u Pań nie stwierdziłem) - więcej luzu! Ja też robię sobie tu czasówki, ale w dzień powszedni, ale na weekend zabieram tam kobietę/dzieci/znajomych i snuję się tam w towarzyskim tempie i jest mi prostu wstyd za te wykrzykiwane komentarze słyszane czasem od nerwowych ścigantów typu "jeszcze sie połóż na całą szerokość ścieżki" (to do nas stojących z prawej strony ścieżki na chwilowym postoju). O bezpieczeństwie takiej jazdy nie wspominając. A co do trasy na lewym brzegu - to "się dzieje" - fotorelacja sprzed ponad miesiąca na skyscraperze. Ponoć mają skończyć w tym roku jeszcze. Dopiero teraz zauważyłem ten wątek. Super pomysł! Na jakim jest obecnie etapie? Niestety - na papierze tylko. Projekt, który został tam opisany i wpisany w ramach programu 3.1 przez LGD Blisko Krakowa nie dostał dofinansowania i jest tylko na liście rezerwowej. Aczkolwiek mają szukać alternatywnego źródła dofinansowania, no ale pewno się to znowu przeciągnie w czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.