Skocz do zawartości
  • 0

Kupno roweru

Gość partyzant

Pytanie

Gość partyzant
Napisano

Witam wszystkich,

z uwagi na rosnące ceny paliw chciałbym kupić rower na dojazdy do pracy (15 km). Nie chcę kupować nowego roweru gdyż strach by go było zostawiać na ulicy pod budynkiem dlatego chciałbym kupić rower który, nie koniecznie dobrze wygląda ale za to dobrze jeździ. Mój budżet to do 1000zł chociaż wolałbym żeby to było 500. Mam 174 cm wzrostu i 76 kg. Znalazłem takie coś:

http://warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-sport-rekreacja-Rower-trekkingowy-CYCO-W0QQAdIdZ353425443

czy warte to jest tej ceny? ewentualnie może może mielibyście jakieś inne propozycje?

Będę bardzo wdzięczny za pomoc gdyż na rowerach średnio się znam.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Jazda asfalt/bruk czy polna droga? Może pomyśl nad jakimś holendrem? A żeby dodatkowo się nie bać to bym ramę pomazał jakimiś farbami. Zadbaj o napęd, proste koła i spraw by hamował :) a reszta może wyglądać jak ze szrotu. :)

Napisano · Ukryte przez mrmorty, 14 Marca 2012 - to nie giełda
Ukryte przez mrmorty, 14 Marca 2012 - to nie giełda

Witam. Ja mam do sprzerzedania rower kellys scarpe. Stan oceniam na bardzo dobry! Jest to bardzo dobry rower do miejskiej dzungli oraz na wypad za miasto. Cena roweru to 600 zl. Posiada wiele dodatkowych akresoriów. Cena jest tak niska gdyż wyjeżdżam i rower nie ebdzie mi potrzebny.

Gość partyzant
Napisano
Jazda asfalt/bruk czy polna droga?

jazda asfalt, chodnik, ścieżka rowerowa. Ewentualnie czasem jakiś las dla rozrywki gdybym kupił odpowiedni sprzęt

Gość partyzant
Napisano

A mam jeszcze jedno pytanie: jak jest z dostępnością klocków do roweru z tarczowym hamulcem, czy jeśli kupię kilku letni rower czy nie będzie problemu z dostaniem klocków, czy te klocki są jakieś ustandaryzowane czy w każdym rowerze inne? to samo pytanie co do tylnego amortyzatora...

Napisano

Nie w każdym rowerze tylko w każdym hamulcu są inne, to tak jak w samochodzie. Akurat Promax zdaje się, że nie robił jakiś udziwnień tylko stosował klocki innych producentów (od Avida BB5 i Hayesa HFX) i z nimi nie ma problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...