khornes Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Witam !!! Zastanawiam się jaki wybrać bagażnik rowerowy na hak na 4 rowery. Oglądałem na Allegro i zainteresował mnie AMOS. np. BAGAZNIK UCHWYT NA HAK NA 4 ROWERY BONUS WROCŁAW (2204054321) - motoAllegro Nie znalazłem żadnej opini o nim, wyczytałem że jest uchylny i udzwig to 60kg. Co o nim sądzicie??? Pozdrawiam Robert
Sansei6 Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Też szukam takiego na hak na 4 rowery... ten wygląda ciekawie - zwłaszcza cenowo... jak kupisz, albo ktoś ma to niech się podzieli uwagami
Sansei6 Napisano 14 Marca 2012 Napisano 14 Marca 2012 Zaryzykowałem - kupiłem, w tej cenie wygląda ok... zobaczymy jak przyjdzie....
Sansei6 Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Przyszedł, złożyłem ok, wszystko działa... ale wersja na 4 rowery ciężka i z tym odchylaniem to nie tak łatwo... ogólnie jak się chce złożyć te podpórki na rowery czy cokolwiek to trzeba nosić ze sobą klucze...no i cóż dziś przymierzałem z ojcem jak to pasuje... ciekawe jak sobie poradzę z montażem sam? Może być ciężko.... zobaczymy jak się sprawdzi na jakiejś trasie. Tak przy okazji... wiem że powinienem zamontować dodatkową tablice rejestracyjną... to wynika z jakiegoś przepisu dokładnie? I może byc to taka robiona, powiedzmy własnoręcznie, czy choćby tak jak robią z napisem nowożeńcy itp?
mibas Napisano 20 Marca 2012 Napisano 20 Marca 2012 Tak przy okazji... wiem że powinienem zamontować dodatkową tablice rejestracyjną... to wynika z jakiegoś przepisu dokładnie? I może byc to taka robiona, powiedzmy własnoręcznie, czy choćby tak jak robią z napisem nowożeńcy itp? z przepisu, że tablica nie może być zasłonięta - musi być czytelna. I tu zaczynają się schody, bo w 100% legalnie w Polsce jest to nie do przejścia. Tablicy z samochodu przełożyć nie możesz, bo ma być na samochodzie. Trzeciej oryginalnej nie dostaniesz, bo nie. Jak zbyt ładnie (czyli jak oryginał) zrobisz sam, to możesz mieć pozamiatane z paragrafu o fałszowanie dokumentów. Więc tak naprawdę pozostaje tylko zrobić samemu czytelną tablicę, różniącą się istotnie od oryginału i liczenie na ludzkich, nieupierdliwych funkcjonariuszy w razie kontroli.
Sansei6 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Dzięki tak właśnie planuję. Tylko z tym fałszowaniem... przecież nie zmieniam numeru... pozostałe dwie nadal są na aucie i chodzi tylko o "widoczność" tej tylnej. Coś jak tablice zastępcze. Oj chyba moja tablica wyjdzie prawie jak oryginał... za późno już zamówiona... zobaczymy co będzie
Plastyk Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Dzięki tak właśnie planuję. Tylko z tym fałszowaniem... przecież nie zmieniam numeru... pozostałe dwie nadal są na aucie i chodzi tylko o "widoczność" tej tylnej. Coś jak tablice zastępcze. Oj chyba moja tablica wyjdzie prawie jak oryginał... za późno już zamówiona... zobaczymy co będzie Zamówiłeś tablicę rejestracyjną?! U wróżki, czy mafii? (wiem, off-t, sorry)
Sansei6 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 W zakładzie co robi różne tablice, tabliczki itp.
Sansei6 Napisano 23 Marca 2012 Napisano 23 Marca 2012 Dziś podpiąłem wszystko z tablica i rowerami, przejechałem po mieście, po za miastem i po polnej drodze, rowerów nie zgubiłem, wszystko ok, choć tył twj platformy wydaje się być bardzo nisko ale ok.... mijałem policję, nie zatrzymała i nie goniła.... na razie ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.