Skocz do zawartości

[Bagażnik na hak] Jaki wybrać bagażnik rowerowy za hak

khornes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przyszedł, złożyłem ok, wszystko działa... ale wersja na 4 rowery ciężka i z tym odchylaniem to nie tak łatwo... ogólnie jak się chce złożyć te podpórki na rowery czy cokolwiek to trzeba nosić ze sobą klucze...no i cóż dziś przymierzałem z ojcem jak to pasuje... ciekawe jak sobie poradzę z montażem sam? Może być ciężko.... zobaczymy jak się sprawdzi na jakiejś trasie.

Tak przy okazji... wiem że powinienem zamontować dodatkową tablice rejestracyjną... to wynika z jakiegoś przepisu dokładnie? I może byc to taka robiona, powiedzmy własnoręcznie, czy choćby tak jak robią z napisem nowożeńcy itp?

Napisano

Tak przy okazji... wiem że powinienem zamontować dodatkową tablice rejestracyjną... to wynika z jakiegoś przepisu dokładnie? I może byc to taka robiona, powiedzmy własnoręcznie, czy choćby tak jak robią z napisem nowożeńcy itp?

z przepisu, że tablica nie może być zasłonięta - musi być czytelna. I tu zaczynają się schody, bo w 100% legalnie w Polsce jest to nie do przejścia. Tablicy z samochodu przełożyć nie możesz, bo ma być na samochodzie. Trzeciej oryginalnej nie dostaniesz, bo nie. Jak zbyt ładnie (czyli jak oryginał) zrobisz sam, to możesz mieć pozamiatane z paragrafu o fałszowanie dokumentów. Więc tak naprawdę pozostaje tylko zrobić samemu czytelną tablicę, różniącą się istotnie od oryginału i liczenie na ludzkich, nieupierdliwych funkcjonariuszy w razie kontroli.

Napisano

Dzięki tak właśnie planuję. Tylko z tym fałszowaniem... przecież nie zmieniam numeru... pozostałe dwie nadal są na aucie i chodzi tylko o "widoczność" tej tylnej. Coś jak tablice zastępcze.

Oj chyba moja tablica wyjdzie prawie jak oryginał... za późno już zamówiona... zobaczymy co będzie

Napisano

Dzięki tak właśnie planuję. Tylko z tym fałszowaniem... przecież nie zmieniam numeru... pozostałe dwie nadal są na aucie i chodzi tylko o "widoczność" tej tylnej. Coś jak tablice zastępcze.

Oj chyba moja tablica wyjdzie prawie jak oryginał... za późno już zamówiona... zobaczymy co będzie

Zamówiłeś tablicę rejestracyjną?! U wróżki, czy mafii?

(wiem, off-t, sorry)

Napisano

Dziś podpiąłem wszystko z tablica i rowerami, przejechałem po mieście, po za miastem i po polnej drodze, rowerów nie zgubiłem, wszystko ok, choć tył twj platformy wydaje się być bardzo nisko ale ok.... mijałem policję, nie zatrzymała i nie goniła.... na razie ok

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...