Skocz do zawartości

[rower] pomoc w kupnie: Orbea Alma H50 czy H30

claas86

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich :)

Pytanie moje brzmi, czy warto dopłacić około 800 zł do Orbei Alma H50 2011 aby otrzymać rower Orbea Alma H30 2012 ??

Specyfikacja Orbei H50 2011 : Orbea Alma H50 26

Aukcja Orbei H30 2012: Orbea Alma H30 2012 (2174640394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. o tą aukcję mi chodzi. Już jest zakończona, więc niedługo zniknie z allegro. Ale oferta wydaje mi się ciekawa :>

Z tego co się znam to jeśli chodzi o amortyzator to przepaść będzie występować pomiędzy Rock Shox Recon Silver a FOX 32 Float RL 100 ( ten fox powietrzny jest w ogóle ?)

Co myślicie o tych dwóch sprzętach i co byście zrobili będąc na moim miejscu Drodzy znawcy forum :D (na rowerach znam się naprawdę średnio, ale wiem, że wybór padnie na firmę Orbea)

Dzięki za szybkie odpowiedzi :)

Napisano

Aukcja się skończyła :PP Oba armotyzatory są powietrzne..

na pewno największa różnicą jaką odczujesz to waga na plus dla Fox'a, jednym słowem jeśli masz pieniądze to warto dopłacić.

Napisano

IMO warto. Dostajesz wyższej klasy widelec i korbę. Reszta mniej więcej na podobnym poziomie, może poza hamulcami, które wg mnie są lepsze w H50.

Ale Deore też hamują, a nie każdy musi lubić siłę Formuli, więc w sumie to obojętne.

Napisano

W sumie nie wiem czy tak szaleć i czy nie lepiej kupić KROSS A8 2012. W kieszeni zostaje tysiąc złotych, wtedy jakieś dodatki do roweru można nabyć. Kross będzie nowy od pewnego źródła i gwarancję serwisową jakąś będzie miał. A Orbea trochę używana i nigdy nie wiadomo jak to na allegro, ale koleś wydaje się być uczciwy. Sam już nie wiem co zrobić ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...