Skocz do zawartości

[Komplet] Koszulka i spodenki - 600zł warte tej ceny ?

KUBATRIX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zamierzam kupić koszulkę i spodenki dobrej jakości. Na allegro znalazłem ofertę marki GARY FISHER. Zestaw kosztuje 600zł. Jak myślicie jest wart swojej ceny ??

Napisano

Jakość mamy ocenić na podstawie ceny czy nazwy? Podaj jakieś linki, konkrety. Z tego co kojarzę gary fisher nie jest wybitnie popularną marką w polsce więc pewnie o testy i opinie z pierwszej ręki będzie trudno, ale zawsze jest strona mtbr

Napisano

Odpuść sobie, taki komplet mógłby być wart jakieś 200pln chociaż ja bym nawet tyle nie dał. Poszukaj coś z BCM nowatex, CRAFT, vitesse, albo jak masz za dużo kasy do wydania to Nalini.

Napisano

Pstrokacizna gorsza niż ta z lidla :) Ja bym tego za darmo nie założył :) Chyba, żeby mi te sześć stów miesięcznie za to płacili :) Ale "markowe" więc za tę markę cię zgolą...

W sumie można w tym siedzieć na drzewie i udawać papugę :)

Napisano

Zamierzam kupić koszulkę i spodenki dobrej jakości. Na allegro znalazłem ofertę marki GARY FISHER. Zestaw kosztuje 600zł. Jak myślicie jest wart swojej ceny ??

Nie jest.

Napisano

Jak wszyscy wyżej jednoznacznie stwierdzili: PORAŻKA. A ten co to sprzedaje to chyba mu się coś pomyliło z tą ceną. za 600zł to masz MT500 + jakaś koszulka (za 60-100zł już kupisz naprawdę fajną) i zostaje Ci 200zł na spodenki a za tą cenę też kupisz już coś bardzo przyzwoitego.

Chyba że to Twoja aukcja ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

zdecydowanie nie -choc sam mam Gare'go -jak juz chcesz kase wydac to proponuje - Nalinii (koszulke juz mam 3 sezon i nic sie nie dzieje(mozna tez cos uzywanwego wychaczyc w dobrej cenie -po co od razu wydawac 6 stow)

Napisano

Już po zdjęciach można stwierdzić, że są to prosto wykonane ciuchy z nie najlepszych materiałów - łatwo poznać po rodzaju szwów, ich ułożeniu oraz strukturze materiału w ich okolicy.

Jestem też zdania, że kupując taki zestaw powinieneś dostać rower GF, zniżkę w salonie Subaru i sprzęt audio od H/K do salonu ;) Napisz do sprzedającego... może taki pakiet jest w cenie :D

Napisano

Napisz do sprzedającego... może taki pakiet jest w cenie :D

Jedyne co jest gratis przy kupnie koszulki i spodenek to skarpetki :teehee:

Dlatego założyłem ten temat aby ta osoba zobaczyła ile naprawdę jest wart ten komplet oceniony przez doświadczonych rowerzystów na tym forum :icon_cool:

Napisano

Ujmę to tak - wszystko jest warte tyle, ile jesteś w stanie za to zapłacić.

GF to marka kultowa i nieistniejąca, więc dla fanów i osób, które być może będą chciały wystawić za parę lat te ciuchy na ebayu to coś w rodzaju inwestycji z niepewną stopą zwrotu ;) Jakościowo ciuchy też są niezgorsze - De Marchi, nie wyglądają na podróby.

Jako ciuchy do jeżdżenia - zdecydowanie nie.

Napisano

Za 600zł to spokojnie będziesz miał jakiś custom'owy komplet ciuchów wg. własnego wzoru, gdzie poza koszulką i spodenkami, jeszcze się bluzę i coś jeszcze wciśnie.

A za typowy porządny komplet zapłacisz około 250-400zł. Nalini, Biemme z pewnością będą dobrym wyborem.

Napisano

Za 600 zł to można buty i pedały SPD kupić i jeszcze na koszulkę ze spodenkami zostanie. A to tylko jedna z możliwości. W każdym razie taka kwota pozwala na duże manewry jeśli chodzi o kompletowanie stroju: długie gacie, krótkie, koszulka, nawet jakiś tańszy softshell...możliwości od groma w zależności od potrzeb konkretnej osoby.

Napisano

Primala jak najbardziej polecę. Dobra jakość (zwłaszcza spodenek), a ceny - wbrew pozorom - nie najgorsze. Raz, że niższe niż w Europie, a dwa że z poziomu Northwave, czyli górnych stanów średnich. Są droższe.

Napisano

Ostatnio pojawił się u tego samego sprzedawcy profesjonalny komplet krótki firmy NIKE Najlepsze są rękawki lub jak kto woli rękawy za łokcie :) Jak można być taką dobrą firmą i produkować takie coś. Dziwnych mają designerów. Pamiętam jak byłem mały to miałem fioletowe dresy w kratę istna pstrokacizna i napis ADIDAS :) Kiedyś jak by wyszedł to nikt by nie zwrócił uwagi a teraz...

Napisano

Jakościowo ciuchów z logo gf nie polecam - kaliber wyprzedażowych ciuchów novatexu które kupiłem kiedyś za 70 zł/spodenki. :) Pampersik cienki i lichy, użytkować to nie użytkowałem ale w dotyku sprawia wrażenie takiego który się uklepie w trymiga.

Napisano

jeżeli chodzi o komplet letni - gorąco polecam Vitesse - świetnie skrojone, świetny materiał i wkładka. A ponieważ vitesse szyje te stroje możesz liczyć na upust - ja dostałem za 400 zł koszulkę, spodenki i potówkę - przy okazji polecam ten wynalazek, może niektórzy uznają go za zbędny, ale różnica w komforcie jest ogromna.

Napisano

Ostatnio pojawił się u tego samego sprzedawcy profesjonalny komplet krótki firmy NIKE Najlepsze są rękawki lub jak kto woli rękawy za łokcie :) Jak można być taką dobrą firmą i produkować takie coś. Dziwnych mają designerów. Pamiętam jak byłem mały to miałem fioletowe dresy w kratę istna pstrokacizna i napis ADIDAS :) Kiedyś jak by wyszedł to nikt by nie zwrócił uwagi a teraz...

Krój lipa to fakt ale przede wszystkim to koszulka ze dwa rozmiary za wielka na tego modela.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...