Endriu888 Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Witam Jestem zainteresowany kupnem, roweru z takimi hamulcami i mam pytanie jakie one są, czy łatwo o dostępność klocków i czy to dobre hamulce? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Hamulce są niezłe- od topowych MT8 różnią się głównie materiałami i budową zacisku. Seria MT to hamulce z niezłą siłą i bardzo dobrą modulacją ' wygodą regualcji dorównują hamulcom Shimano. Dostępność klocków raczej kiepska- na chwilę obecną chyba nikt w Polsce ich nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Ale to chyba nie problem? Klocki na kilka tysięcy starczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 I tak i nie.... ile jest przypadków zalania klockó różnymi dziwnymi płynami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dlaczego zakładasz najgorsze? Poza tym kolega kupi gotowy rower i raczej nie będzie w nim grzebać. Nim zdąży cokolwiek w nim robić klocki już będą na rynku. Mi przez sześć lat nie udało się zalać klocków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dlaczego zakładasz najgorsze? Z przyzwyczajenia... Faktem jest,ze jeśli składacz roweru poprawnie je odpowietrzył to użytkownik raczej nie będzie do nich zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu888 Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Znalazłem je ale drogie strasznie 82zł na zamówienie na jedno koło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tobie pewnie starczą na trzy lata. Czy takie drogie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu888 Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Niby nie jeszcze nie mam pewności czy ten model kupie roweru akurat z nimi ale się orientuje. Poczytałem,że komplet tych hampli kosztuje koło 1000zł ale mało popularne są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 To fakt popularne nie są. Drogie i nowe. W ogóle Magury są dość rzadkie ale ja nie narzekam bo działają doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu888 Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 A masz je?Jaki model jak można wiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Marta, wystarczyło zajrzeć w link w podpisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endriu888 Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 I łatwiej klocki dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Bez problemu, do wyboru do koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Tylko, że marta jest na rynku od dobrych kilku lat w przeciwieństwie do serii mt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 No to wiadomo. Zresztą martwienie się o klocki do nowego roweru jest trochę przesadą. Tym bardziej że można je kupić, może nie w każdym sklepie ale można. A co do marty, kolega pytał to odpowiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.