Skocz do zawartości

[Rower] GT Avalanche 1.0 2010

szewczykluk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam prezentuje moj rower - GT Avalanche 1.0 z 2010 rocznika po modernizacji:

Rama GT Avalanche 1.0 alu

Amortyzator - Rock Shox Tora 302 - bedzie zmiana na Recona, Rebe - jeszcze nie wiem co;)

Obręcze - Rigida Taurus 2000 disc

Piasty - Rivala - od forumowego kolegi Dawida;)

Szprychy - Sapim DLight

Przerzutka przód - Sram X.7

Przerzutka tył - Sram X.7K

orba - Deore 590

Kierownica - GT

Mostek - GT

Stery - Cane Creek

Opony - Crossmarki 2.1

Kaseta - Sram PG 980

Łańcuch - Sram 971

Manetki - Sram X.0

Chwyty - Ritchey

Pancerze - Jagwire

Linki - Sram

Pedały - Shimano M540

Klamki - Deore

Siodło - Selle Italia SLK

Oświetlenie - Pro Noise i Knog

Sztyca: Boplight

Zamierzam wymienic koszyk, zastanawiam sie nad czy warto wymieniac zacisk sztycy?jakieś sugestie o jeszcze zrobić? ;)

Przepraszam za jakosc fotek ale fotografem kiepskim jestem, rowerek dzis zlozony w calosci dlatego atmosfera warsztatowo - strychowa;)

c3d406f5.jpg

3aafa0f1.jpg

7d7ac3c0.jpg

c457f554.jpg

cb22388e.jpg

Napisano

Zacisk sztycy koniecznie w czerwonym kolorze :D Jak będziesz brał Rebę to czarną, na której goleniach są czerwona loga RS. Tak poza tym jak dla mnie cacy :D Ile waży ?

Napisano

dzieki za porade, jeszcze nie wazylem ale czuje roznice;)i to spora;) ale tylko na tzw czuja w reku hehe, tylko ta nieszczesna Tora na przodzie 2200 gram ech;(

myslisz aby koszyk na bidon tez z czerwonym?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nowe foty - zmieniono amor na Epicona 2012, zacisk sztycy Boplight, dodano koszyk Zefala - ogolnie hample Deorki jeszcze nie dotarte, nie postawie roweru;(, siodelko poki co kiszka myslalem ze z wkladka zelowa bedzie super a cisnie jak pieron;)zobaczymy moze tylek sie przyzwyczai;)

5f8450c1.jpg

071d3578.jpg

Napisano

czerwone weszly od tego roku, po przycieciu rury - 1600 gram okolo, wagi roweru nie znam ale czuje "w reku" ze schudl z "3 kilo" przynajmniej od wersji pierwotnej, bardzo fajnie przyspiesza;) poprzednio Tora wazyla ponad 2200;(

Napisano

z tylu jest XT chyba jakis;)na pewno shimano;) z przodu Dartomora - gietka troche, odtluszczane;) tyl kolo blokuje w terenie na asfalcie nie ma mowy, przod spokojnie moge wciskac na maxa nie podnosi roweru - w sumie mi to na reke;) z przodu mam organiki z tylu metaliki klocki, hamulce sie dotra;)gorzej z siodelkiem jak dalej mnie tak kosci ogonowe beda napierdzielac;)

Napisano

no teraz pięknie, z tym czerwonym amorkiem :thumbsup: teraz dotrzeć hamulce i cieszyć się z jazdy, choć musisz przyzwyczaić tyłek do siodła :teehee:

Napisano

myslisz ze sie przyzwyczai?jaka macie taktyke -;) - tzn jezdzic do oporu czy jakies przerwy sobie robic?nie wiem czy dzis wsiadac na rower bo kosci na tylku pieronsko bola;) jak wy mozecie robic po 100 km;)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...