szewczykluk Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Witam prezentuje moj rower - GT Avalanche 1.0 z 2010 rocznika po modernizacji: Rama GT Avalanche 1.0 alu Amortyzator - Rock Shox Tora 302 - bedzie zmiana na Recona, Rebe - jeszcze nie wiem co;) Obręcze - Rigida Taurus 2000 disc Piasty - Rivala - od forumowego kolegi Dawida;) Szprychy - Sapim DLight Przerzutka przód - Sram X.7 Przerzutka tył - Sram X.7K orba - Deore 590 Kierownica - GT Mostek - GT Stery - Cane Creek Opony - Crossmarki 2.1 Kaseta - Sram PG 980 Łańcuch - Sram 971 Manetki - Sram X.0 Chwyty - Ritchey Pancerze - Jagwire Linki - Sram Pedały - Shimano M540 Klamki - Deore Siodło - Selle Italia SLK Oświetlenie - Pro Noise i Knog Sztyca: Boplight Zamierzam wymienic koszyk, zastanawiam sie nad czy warto wymieniac zacisk sztycy?jakieś sugestie o jeszcze zrobić? Przepraszam za jakosc fotek ale fotografem kiepskim jestem, rowerek dzis zlozony w calosci dlatego atmosfera warsztatowo - strychowa;)
maltan Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Zacisk sztycy koniecznie w czerwonym kolorze Jak będziesz brał Rebę to czarną, na której goleniach są czerwona loga RS. Tak poza tym jak dla mnie cacy Ile waży ?
szewczykluk Napisano 13 Marca 2012 Autor Napisano 13 Marca 2012 dzieki za porade, jeszcze nie wazylem ale czuje roznice;)i to spora;) ale tylko na tzw czuja w reku hehe, tylko ta nieszczesna Tora na przodzie 2200 gram ech;( myslisz aby koszyk na bidon tez z czerwonym?
Froop Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 jak dla mnie to koszyk również obowiązkowo czerwony ładnie się komponuje, a maszyna piękna
maltan Napisano 14 Marca 2012 Napisano 14 Marca 2012 a mi się podoba ten czarny, przynajmniej z perspektywy zdjęcia Dlatego o wymianie koszyka nie wspomniałem
szewczykluk Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 Nowe foty - zmieniono amor na Epicona 2012, zacisk sztycy Boplight, dodano koszyk Zefala - ogolnie hample Deorki jeszcze nie dotarte, nie postawie roweru;(, siodelko poki co kiszka myslalem ze z wkladka zelowa bedzie super a cisnie jak pieron;)zobaczymy moze tylek sie przyzwyczai;)
blackiwan Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 O Epicon w czerwonej wersji, nie wiedziałem,że takie istnieją. Jaka waga tego ammorka?
szewczykluk Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 czerwone weszly od tego roku, po przycieciu rury - 1600 gram okolo, wagi roweru nie znam ale czuje "w reku" ze schudl z "3 kilo" przynajmniej od wersji pierwotnej, bardzo fajnie przyspiesza;) poprzednio Tora wazyla ponad 2200;(
crashbash1 Napisano 24 Marca 2012 Napisano 24 Marca 2012 Masz chyba jakieś słabe tarcze, skoro hamulce jeszcze nie hamują odpowiednio. U mnie na tarczach XT na pająku po kilkunastu hamowaniach miały już odpowiednią siłę.
szewczykluk Napisano 24 Marca 2012 Autor Napisano 24 Marca 2012 z tylu jest XT chyba jakis;)na pewno shimano;) z przodu Dartomora - gietka troche, odtluszczane;) tyl kolo blokuje w terenie na asfalcie nie ma mowy, przod spokojnie moge wciskac na maxa nie podnosi roweru - w sumie mi to na reke;) z przodu mam organiki z tylu metaliki klocki, hamulce sie dotra;)gorzej z siodelkiem jak dalej mnie tak kosci ogonowe beda napierdzielac;)
Froop Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 no teraz pięknie, z tym czerwonym amorkiem teraz dotrzeć hamulce i cieszyć się z jazdy, choć musisz przyzwyczaić tyłek do siodła
szewczykluk Napisano 25 Marca 2012 Autor Napisano 25 Marca 2012 myslisz ze sie przyzwyczai?jaka macie taktyke - - tzn jezdzic do oporu czy jakies przerwy sobie robic?nie wiem czy dzis wsiadac na rower bo kosci na tylku pieronsko bola;) jak wy mozecie robic po 100 km;)?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.