makafaka Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Witam. Od wielu, wielu lat śmigam na sztywniakach, lecz od dłuższego czasu z zazdrością spoglądam na fulle. Nie startuję w maratonach, jeżdżę sobie rekreacyjnie po lesie, ale jak znajdę fajny singletrack nie potrafię sobie odmówić przyjemności Dodatkowo w tym sezonie mam zamiar odwiedzić „Singltrek pod Smrekiem” oraz „Rychlebske Stezki”. Obecnie posiadam rower Cube LTD Pro i jestem zadowolony więc biorę pod uwagę model AMS 130, mimo tego czytałem wiele dobrych opinii na temat roweru Lapierre x-control 210 i to wprawia mnie w kłopot co wybrać. Poradzicie coś ? Głownie brakuje mi opinii osób mających kontakt AMS – em.
Obes Napisano 13 Marca 2012 Napisano 13 Marca 2012 Właściwie nie można Ci nic doradzić, rowery mają nieco inne zastosowanie, turystyczny ale prowadzący się "zbyt XC" AMS i sportowy ale komfortowy jak na ten typ roweru Lapierre, zastanów się jakiego potrzebujesz, ale bez przymiarki i jazdy próbnej nie widzę możliwości rozwiazania dylematu choć by dlatego, że zajmuje się na nich inną pozycję, inaczej się prowadzą. Jak dla mnie przy skoku 130 mm AMS ma dziwną geometrię, ale to moje zdanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.