Skocz do zawartości

[odzież] lidl a decathlon

drink123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytałem z zainteresowaniem Wasze opinie na temat odzieży z lidla, ale na stronie decathlonu znalazłem odzież w podobnej cenie i tutaj moje pytanie. Czy ktoś z Was miał styczność z odzieżą z decathlonu i może ją polecić? która lepsza? interesuje mnie głównie koszulka, spodenki krótkie i dłuższe (te za 34,99) i kurtka (59,99).

http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki-i-koszulki-sportowe-17536298/

http://www.decathlon.com.pl/PL/odzie-przeciwdeszczowa-17990188/

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=25260

Czy ktoś z Was miał styczność z odzieżą z decathlonu i może ją polecić? która lepsza? interesuje mnie głównie koszulka, spodenki krótkie i dłuższe (te za 34,99) i kurtka (59,99).

Ja mam kolarki z pampersem ale tym czerwonym za ok ~100zł. Chyba to będzie ten model http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki-5-flat-173414347/ ale opis się trochę nie zgadza z moimi. Ja kupowałem w zeszłym roku i wkładka ma jeszcze w składzie trochę bawełny. Kupiłem też długie spodnie z pampersem z Lidla ale jednak wkładka już nie jest taka przyjemna w dotyku i po kilku godzinach jazdy trochę uwiera. Choć to pewnie zależy od człowieka jak się bardzo pocę i jestem trochę cięższy ponad normę ;-)

a czy ktokolwiek z Was miał styczność z odzieżą rowerową sprzedawaną w Tchibo? Całkiem przypadkiem natrafiłem na ich katalog i wprowadzają nową kolekcję 20 marca. Generalnie rzeczy trochę droższe niż te z lidla ale nie mam pojęcia jak wyglądają jakościowo.

Z seriami niższymi należy uważać. Praktycznie wszystkie 3 to badziew, tak samo spora część serii 5. Jak już jest coś lepszego, to w takiej cenie, że taniej można dostać sprawdzone markowe modele. W Decathlonie najlepszy rzeczy są na wyprzedażach. Serie 7, Comp i różne RR XC są czasem za małe pieniądze. Ja tak trafiłem rękawiczki i koszulkę, których używam od roku i bardzo sobie chwalę. Kosztowały odpowiednio 19 i 49PLN, przed przeceną 99 i 249 i za takie pieniądze w życiu bym ich nie kupił. Spodenek niestety już nie dostałem w moim rozmiarze.

W Lidlu łatwiej trafić na dobre rzeczy, ale połowa asortymentujest raczej dla amatorów i się rozlatujem, jeśli więcej jeździsz. Za to trzeba im przyznać, że jak coś świeci, to świeci. Mam pomarańczową przeciwdeszczówkę z Decathlona, która nawet oświetlona latarką jest nadal ciemna :) Ale znowu, kupiona za 9,99,bo brakowało metki. Oryginalnie kosztuje 60 i jest to zdecydowanie za wysoka cena jak za oferowaną jakość.

Tchibo widziałem, dotykałem, sprawia dobre wrażenie, właściciele chwalą. Ta firma zasadniczo nie wypuszcza kiepskich masówek, stąd wyższa cena.

a kiedy trafiłeś na tą wyprzedaż? mają na stronie info o takiej wyprzedaży?

jeszcze jedno pytanie. czy można jeździć w szortach funkcyjnych bez spodenek rowerowych? bo szorty, które mnie interesują mają szlufki do zamocowania wewnętrznych spodenek i teraz nie wiem czy szorty zakłada się tylko na spodenki czy jako alternatywa? i czy czarne spodenki czy szorty nie będą się nafgrzewać?

Mam kolarki z Decathlona (te obciślaki za 34,99zł) czarne. Nie mam za bardzo porównania, bo poza nimi mam jeszcze długie spodnie z wkładką z Aldiego i szorty z odpinaną wkładką z Decathlona.

Ogólnie jeździć się da. Na pewno jest lepiej niż jeżdżąc w cywilnych ciuchach. Więcej niż 100 km za jednym podejściem nie robiłem. Ogólnie dość przewiewne (można poczuć wiatr we włosach :P) ale jadąc w upał trzeba się spodziewać sporych ilości potu (jestem raczej z tych małopocących się i lubiących upały, jeżdżę nawet gdy jest 30+ C). Kupiłem w lipcu 2011, jeżdżone kilkadziesiąt razy. Wkładka jeszcze się nie zbiła.

Za tą cenę - chyba może być, ale będę się rozglądał za czymś lepszym.

Wyprzdeaże mają posezonowe, które są wyświetlane na ich stronie, plus każdy sklep jeszcze czasem sam przecenia to, co mu zalega. Trzeba zachodzić raz na jakiś czas i patrzeć do kącika "Koniec serii" :) Ponieważ Decathlon żyje z masowego sprzedawania taniego badziewia, bardzo dużo wyższych modeli się ostaje.

Co do spodenek, to domyślał się, że chodzi ci o szorty z wkładką. Tutaj możesz nosi wpiętą pieluchę lub jeździć bez, różnicy nie ma (poza komfortem tyłka). Na pewno nie można jeździć z samą wkładką wewnętrzną :)

Jeśli zaczynasz zbierać sprzęt, poluj na Lidle. Tragedii nie ma, a jak się rozlecą, to zwroty odbywają się bardzo bezproblemowo. Z biegiem czasu wymienisz na coś lepszego.

chyba się jednak skuszę na szorty z wkładką np. takie jak te:

MIMO ZIRO - szorty rowerowe MTB + bokserki

albo te:

Decathlon - odzież dół - odzież szorty B'TWIN - Szorty 3 czarne B'TWIN - do przejażdżek rowerowych i na piesze wycieczki.

mają wypinane bokserki więc można w nich chodzić normalnie. a co do spodenek rowerowych to jakoś mnie nie przekonują, chociaż nigdy takich nie miałem na sobie. wolę luźne rzeczy.

Decathlon - odzież dół - odzież szorty B'TWIN - Szorty 3 czarne B'TWIN - do przejażdżek rowerowych i na piesze wycieczki.

mają wypinane bokserki więc można w nich chodzić normalnie. a co do spodenek rowerowych to jakoś mnie nie przekonują, chociaż nigdy takich nie miałem na sobie. wolę luźne rzeczy.

Mam i te tylko, że z napisem B'TWIN i inną wkładką (niebieską). Ta niebieska ma bardziej anatomiczny kształt. Jeździłem w nich parę razy i wolę tamte obcisłe. W tych, wewnętrzne bokserki są z siatki i są przypinane na guziki do zewnętrznych szortów. Niestety ta siatka nie ma żadnego ściągacza w pasie i przez to mamy taki worek na tyłku, a wkładka odstaje z tyłu i z przodu. Do tego wkładka się przesuwa na tyłku i czasem trzeba się ze 3x poprawiać w siodle, żeby wkładka ułożyła się gdzie trzeba i jak należy.

Poza tym wewnętrzne bokserki mają wg mnie zbyt ciasne nogawki (nogi mam dość grube, ale chyba każdy jeżdżący trochę na rowerze ma podobne) i do tego zbyt krótkie - pomimo gumowego wykończenia zsuwają się w stronę pachwin i trzeba co parę kilometrów poprawiać, bo inaczej obcierają.

Przymierz sobie, w przebieralni zrób parę skłonów, przysiadów i zwróć uwagę czy nie występuje to co wyżej napisałem. Może tylko ja jestem nienormatywny :P

dzięki, tak zrobię. te decathlonowe są relatywnie tanie. może w szortach za około 100 zł nie będzie takich niedogodności:)

np. w tych:

Decathlon - odzież dół - odzież szorty B'TWIN - Szorty 5 czarno/szare B'TWIN - do regularnej jazdy rowerem górskim.

lub w tych:

http://allegro.pl/rogelli-buccino-szorty-rowerowe-coolmax-l-i2150522790.html

tylko czy rogelli można kupić w sklepach? jeśli tak to w jakich? bo przez allegro bez uprzedniego przymierzenia nie mam zamiaru kupowac.

Mam i te tylko, że z napisem B'TWIN i inną wkładką (niebieską). Ta niebieska ma bardziej anatomiczny kształt. Jeździłem w nich parę razy i wolę tamte obcisłe. W tych, wewnętrzne bokserki są z siatki i są przypinane na guziki do zewnętrznych szortów. Niestety ta siatka nie ma żadnego ściągacza w pasie i przez to mamy taki worek na tyłku, a wkładka odstaje z tyłu i z przodu. Do tego wkładka się przesuwa na tyłku i czasem trzeba się ze 3x poprawiać w siodle, żeby wkładka ułożyła się gdzie trzeba i jak należy.

Poza tym wewnętrzne bokserki mają wg mnie zbyt ciasne nogawki (nogi mam dość grube, ale chyba każdy jeżdżący trochę na rowerze ma podobne) i do tego zbyt krótkie - pomimo gumowego wykończenia zsuwają się w stronę pachwin i trzeba co parę kilometrów poprawiać, bo inaczej obcierają.

Przymierz sobie, w przebieralni zrób parę skłonów, przysiadów i zwróć uwagę czy nie występuje to co wyżej napisałem. Może tylko ja jestem nienormatywny :P

mogę potwierdzić. wkładka nie jest zła ale jej mocowanie pozostawia sporo do życzenia i faktycznie kiepsko sięukłada. jesienią chciałem założyć te siatkowe szorty pod długie spodnie no i był problem.

Używałem obu spodek z wkładką. Niebieska władka w szortach z Decathlonu delikatnie mówiąc nie jest zbyt wygodna. Strasznie szeroka i źle się układa, lubi się podwijać i ocierać, zwłaszcza przy szybkim młynkowaniu. Stworzona chyba do szerokich kanap a nie sportowych siodełek. W dłuższe trasy to katorga. Same spodenki są w porządku, mocne i do tej pory mi służą.

Ostatnio zakupiłem Rogelii Bucino i jest bez porównania wygodniej. Już przejechały pierwsze 100+ km i zero problemów. IMHO Na własnym komforcie jazdy nie ma co oszczędzać.

Pozdrawiam

Szorty warto przymierzyć. Ja prawie już miałem zamówione Humvee, ale znalazłem sklep, gdzie można je było obejżeć i po 15 minutach w przebeiralni i sprawdzeniu wszystkich rozmiarów, również bliźniaczych modeli, odpuściłem sobie. Zbierają dobre recenzje, ale mi kompletnie nie pasowały, za cholerę nie wytrzymałbym w tym na siodle więcej niż 5km.

• 2 tygodnie później...

Podepnę się pod temat. ;)

Byłem w Decathlonie wczoraj i przymierzałem takie portki http://www.decathlon.com.pl/PL/kolarki-rr5-wzmocnione-34978115/ i wydały się dość wygodne. Czy miał je ktoś z Was i może się wypowiedzieć o tym jak się sprawują? Czy na takie portki można założyć jakieś luźne szorty?

Podepnę się pod temat. ;)

Byłem w Decathlonie wczoraj i przymierzałem takie portki http://www.decathlon...nione-34978115/ i wydały się dość wygodne. Czy miał je ktoś z Was i może się wypowiedzieć o tym jak się sprawują? Czy na takie portki można założyć jakieś luźne szorty?

Luźne szorty można zarzucić, ale latem trochę przygrzewa w takim zestawie ;) No i szorty muszą być dość długie, bo takie kolarki sięgają za połowę uda. Chyba, że nie będzie Ci przeszkadzać, że wystają.

Ja mam inne obciślaki z decathlona i wkładki zastępują bieliznę ale jak dla mnie ich cienki materiał powodował psychiczny dyskomfort że coś mi widać. Mam kupione gatki bezszfowe - specjalne pod rower i teraz czuje się o niebo lepiej a że są cienkie i oddychające to latem nawet na zawodach nie narzekam a komfort psychiczny bezcenny ;)

nie widzę wątku o go sport a do tego tematu chyba najbardziej pasuje ;) dostałem do skrzynki ich gazetkę "strefa jazdy " i zastanawiam się czy coś warte są te spodenki ze strony 3 : STREFA JAZDY

miał je ktoś i może coś o nich powiedzieć ? warto ? w tej cenie raczej wielkiego wyboru i tak nie ma

Witam, wlaśnie zabieram sie za kompletowanie stroju rowerowego i zastanawiam się czy warto wydawać te 30-40zł na jakieś ciuchy z lidla czy kupic coś droższego, 'markowego'. ostatnio po przejechaniu 40km w moich spodenkach nike nieco mnie bolal tyłek. Tak, że dopóki nie wtsawałem z siodła było ok, ale raz wtsałem i makabra. od 10kw są znowu mannele rowerowe w lidlu i nie wiem czy chwytać wszystko co tam jest;> ah, i lepiej kupic tamtejszy kask czy dołożyć do METa drugie tyle..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...