Skocz do zawartości

[2500 zł] Kross Level A8 + zamiana ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

Jako, że moje doświadczenie i dokładna znajomość budowy roweru jest niewielka, kierują do was pewną prośbę o pomoc w podjęciu decyzji.

Otóż znalazłem rower, a dokładnie Kross Level A8 z 2010 roku: http://www.mudserwis...2010-p-414.html.

Jest on niestety dostępny tylko w rozmiarach 16" (jak widać po cenie), a jako, że na 16" jestem trochę za duży to chciałbym zrobić zamianę ramy.

Interesuje mnie głównie rama Accent Tormenta (w rozmiarze 21") i chciałbym wiedzieć czy osprzęt, głownie widelec, rurki i hamulce, będą pasowały do wyżej wymienionej Tormenty i czy nie będę musiał się przejmować zamianą innych części.

Z góry dzięki !

Napisano

Hmmm no nie wiem czy aż tak bardzo się opłaca przekładać

Jeśli już się zdecydujesz to najprawdopodobniej będziesz musiał zmienić:

- sztyce (musisz sprawdzić czy są tej samej średnicy)

- możliwe że stery

- no i przewody hamulcowe (przód może starczy) oraz linki i pancerze (bo zmieniasz na większą ramę)

Na moje to wszystko

Edit.

Największym problemem może być z długością sterówki... (ta złota rura)

RS541020.jpg

Napisano

W temacie sterówki, z tego co się orientuję to wysokość główki w tormencie 21" to 130mm, a w 16"; Krossa 135mm, czyli ew. może trochę wystawać (chyba, że się przytnie). Co do średnicy otworu sztycy, to w obu przypadkach 27.2mm. A co do sterów to w tormencie są zintegrowane, w krosie z tego co znalazłem również. Zostawiało by to tylko sprawę przewodów hamulcowych ? Czy jest coś jeszcze co przeoczyłem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...