Skocz do zawartości

[Rower] Meriada Matts Trial 100 D - zakup

steveyee

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad zakupem konkretnego roweru.

Potrzebny jest mi on do dynamicznej, amatorskiej eksploatacji w warunkach miejskich.

Nie chcę się przejmować tym, że amor padnie w połowie sezonu, a przerzutki się wysypią od śmigania ze schodów.

Znalazłem model z 2011, który można kupić już za mniej niż 2000zł jako nowy. Powiedzcie proszę co sądzicie o takiej specyfikacji:

Meriad Matts Trial 100 D

RAMA Matts Trail-D

Kolor Team Green (Black)

Widelec RST GILA Pro 120 TnL

Hamulec P/T Hayes Stroker comp 180/ 180 mm

Korby Shimano M311 42-32-22 CG

Przerzutka P Shimano M310 low 34.9-42

Przerzutka T Shimano Alivio 8

Kaseta Shimano CS-HG40-8 11-32

Kierownica FSA XC 300A OS R20 620

Mostek FSA OS-190 6

Piasta P/T Disc Alloy

Pedały XC Alloy

Obręcze Matts PRO D

Siodło XM Line

Sztyca FSA SL280 SB25 31.6

Manetka P/T Shimano SL-M360 rapidfire

Opona P/T MERIDA Trail 2.25

post-149996-0-28148400-1331635563_thumb.jpeg

Napisano

Ja za 2000 zł kupiłem 300 D i polecam Ci szukać tego modelu.

Napiałeś że rower ma być do miasta, jazdy po schodach. Poszukaj może roweru typowo streetowego. Za 2000 zł można znaleźć fajne rowerki :)

Co do specyfikacji modelu 100 D. Napęd jest na tanich częściach alivio/acera które nie zbyt nadają się do dynamicznej jazdy. Z amortyzatorem jest podobnie, będziesz katował go na schodach to po pół roku złapie luzy i będzie się nadawał do... wiesz czego ;)

Napisano

Jedno co trzeba przyznać,. to 100 D ma zabójczy kolor! :)

Właśnie zacząłem drążyć temat i też znalazłem 300 D za 2000 i teraz się nad nim zastanawiam.

Jesteś uzytkownikiem 300 D? - jak go oceniasz? wytrzyma mocną (amatorską) eksploatację?

Jakie znasz ciekawe opcje streetowe?

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano
Jesteś uzytkownikiem 300 D? - jak go oceniasz? wytrzyma mocną (amatorską) eksploatację?

Również jestem, przedni amortyzator trochę lipa, poza tym reszta na 5. Zdecydowanie powinien wytrzymać wszystko co mozesz mu amatorsko zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...