Skocz do zawartości

[obręcze] alexrims dm22

Seba4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Założyłem ten temat, ponieważ chciałbym się dowiedzieć coś o tych obręczach.

Czy są w miarę wytrzymałe i jak się sprawują na dłuższą metę.

Bardzo proszę o opinie na ich temat. Z góry dziękuję za pomoc.

Jestem nowy więc jeśli coś źle napisałem to przepraszam.

• Mod Team
Napisano

a do czego będziesz ich używał?

Jeśli nie dałeś się zwieść informacjom że można ich używać do zjazdów to pod warunkiem że dużo nie ważysz i nie masz zamiaru skakać, to powinieneś być zadowolony.

Ja mam raczej kiepskie doświadczenia z DM 18 i DM 24. O ile 18 chodziły u mnie w lekkim XC i z regularnym centrowaniem dawały rady, o tyle 24 do zjazdu nadały się do 2- może 3 skoków... Dropik może z metr max.

• Mod Team
Napisano

Z tego co wygooglowałem DM22 kosztuje ok. 80pln i waży 550g. Jak obręcz ma być używana do czegoś bardziej ekstremalnego proponuję Dartmoor Raider; 560g realnej wagi, kosztuje siedemdziesiąt plnów z hakiem i ma bardzo dobre opinie (daje radę w DH i Dircie).

Napisano

Dziękuję za odpowiedzi.

Mam okazję kupić za niecałe 250zł te obręcze na piastach Joytech pod tarcze.

Używane by były 60% droga, 40% freeride. Ważę ok. 63kg. Dopiero zaczynam swoją przygodę z fr więc nie będę ich bardzo ekstremalnie używał. Czy według was takie koła dałyby radę przy mnie ? Z góry dziękuję za odp.

Wiem, że z tymi piastami to trochę odbiegłem od tematu ale jeśli już to będę kupował całe koła.

Napisano

Czy ktoś jeszcze mógłby coś na temat tych obręczy napisać ?

Wiem, że nie są popularne ale może miał któryś biker z nimi do czynienia.

Dziękuję mrmorty i sznib za pomoc (sorka, nie potrafię nicków odmieniać)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...