hohu Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 witam, jestem na kupnie nowego, wygodnego siodełka, po przekopaniu tematu mój wybór padł na WTB Vigo. Siodełko dostępne w kilku opcjach wagowych, a co za tym idzie cenowych. Ma kondycja finansowa pozwala mi na kupno tańszej wersji do 200 zł, bo te topowe kosztują 400-500 zł. W trakcie poszukiwań najlepszej ceny trafiłem na coś takiego: http://www.ebay.pl/i...#ht_1239wt_1185 277 zł za topowy model siodełka z bezpłatną dostawą z tajwanu. Sprzedawca ma 40/40 pozytywnych komentarzy. czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tego typu transakcjami z zagranicy, z azji itp. czy warto zaryzykować? proszę o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tiomek Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Jeśli chodzi o zakupy z azji, nigdy nie miałem żadnych problemów, czas dostawy stosunkowo krótki. Jedyna rzecz, na którą trzeba zwrócić uwagę to czy towar jest oryginalny, najlepiej szczegółowo porównać zdjęcie z rzeczą oryginalną i spróbować poszukać o tym w necie. Niestety niska cena sugeruje, że produkt może nie być oryginalny, chociaż nie zawsze tak jest. Tak czy siak przy siodełku nie jest to taki duży problem jak w przypadku np. kierownic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dolicz do tego jeszcze cło i podatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mtbikeer Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 i nie korzystny kurs PayPal... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dziwnie ciężkie to siodło jak na tak wypasioną wersję. Pure V Pro ma stalowe pręty, żadnych carbonów, jest grube i miękkie i waży troszkę mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hohu Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 dziękuję za odpowiedzi. jak to jest z podatkiem i cłem, bo nie jestem zorientowany. czy chodzi tu o sławietny 23% VAT? cło? zastanawiam się kiedy mi wlepią te podatki...przy kupnie na ebayu?na granicy? przy odbiorze? czy jak? podobno jak się napisze na paczce, że to prezent to zwalniają z cła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Dolicz do tego jeszcze cło i podatek Za coś takiego mała jest szansa na to, że będzie trzeba płacić, dogadaj się, żeby typ wysłał jako gift, ja tak dostawałem chociażby amortyzator, czy inne pierdoły i nigdy cła nie płaciłem :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 zastanawiam się kiedy mi wlepią te podatki...przy kupnie na ebayu?na granicy? przy odbiorze? czy jak? Po przekroczeniu naszej granicy paczka trafia do Urzędu Celnego, tam ją sprawdzają (deklarację celną, czasem zawartość) i naliczają ewentualne opłaty, które później pobiera listonosz/kurier doręczając przesyłkę odbiorcy. Przy jednym siodełku raczej nikła szansa, że nalicza Ci jakiś haracz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.