Gość Gość Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ostatnio mieżyłem sobie ciśnienie. zawsze miałem 120/80, a ostatnio spadło do 98/58, puls spoczynkowy (rano, pozycja leżąca - 52-53) Mam 34 lata trenuję 4-5 razy dziennie. Może ktoś coś powie - czy to normalne u trenujących czy też zwiastun choroby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 tylko nie piszcie że mierzyć pisze się przez RZ - bo to wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszeczek Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Bardzo dobrze, że wiesz. A może jeszcze wiesz, że czyta się najpier regulamin forum, nim się na nim umieści posta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Ja ci odpowiem z autopsji: u osób prowadzących aktywny tryb życia niedociśnienie nie jest objawem żadnej choroby. Tak jest ze mną: moje normalne ciśnienie, przy którym czuję się optymalnie, to ~ 95/55. W moim przypadku to rodzinne (po mamie) - ale wynika również z młodego wieku (nie ma to jak posłodzić pacjentce ) oraz ze sportowego zacięcia. Tak mi oznajmiła pani doktor, u której na wszelki wypadek zasięgnęłam w tej sprawie porady . Jeżeli dobrze się czujesz z obecnym ciśnieniem, a wyższe miałeś przed rozpoczęciem treningów - moim zdaniem nie ma powodów do obaw. Pozdrówko uspokajające . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel_P Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Dokladnie, jestes zdrow jak ryba (oczywiscie jesli chodz o cisnienie ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 2 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Spróbuj jeszcze dokonać pomiaru innym ciśnieniomierzem. Też kiedyś się o siebie obawiałem a okazało się, że ciśnieniomierz źle mierzył. Poza tym co do nieskiego ciśnienia to np. moja koleżanka od zawsze ma bardzo niskie i żyje. Może pić kawę a ciśnienie i tak ma niskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 2 Marca 2006 Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 na pewno trenuejsz 4-5 razy dziennie?masz zdrowie.... a tak powaznie to nie jest zle popieram powyzsze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.