maciej1408 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam! Nie długo zaczyna się sezon i tak sobie myślę, w co warto zainwestować. Dieta jest, rower jest a i forma więc zostały tylko sprawy z różnego rodzaju oczywiście legalnymi wspomagaczami. Co stosujecie przed/podczas i po wyścigach ? Myślałem o odżywach z Nutrition Sport, m.in. magnez, gutar itd. Oczywiście jakieś maście do smarowania również możecie podrzucać Myślę, że to się przyda wielu osobą, z góry dzięki ! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 13 Marca 2012 Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Nie wiem czy Ci ktoś odpisze zgodnie z prawda, ludzie wydaja sporo kasy na badania morfologiczne i dobranie odpowiedniej suplementacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 13 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 Badania do dobrania takich odżywek ? Teraz to się zdziwiłem, nigdy nie słyszałem o czymś takim, no ale cóż, jestem młody No może jednak się ktoś odezwie, poczekamy. Mamy czas do 1 kwietnia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Niestety nie mam jakiś super patentów no może za wyjątkiem sławnego banana A 1 kwietnia -czyżby thulecup? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Do smarowania polecam bengay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZAPX Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Nutrend ma też fajne żele energetyczne EnduroSnacki i CarboSnacki, dużo osób je kupuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
havelock Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 a może sok z szerszenia -> http://www.forumrowerowe.org/topic/69393-hornet-juice-sok-z-szerszenia-znacie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZAPX Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Ten sok z szerszenia to w rzeczywistości połączenie paru aminokwasów, rozmawiałem z paroma osobami które to testowały i mówiły że to to samo co te plastry które reklamują a które mają oczyszczać organizm z toksyn, czyli wielkie G.... Stacki przedtreningowe też zwiększają wydajność, a jak z ceną tego szerszenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 farmer - Niestety mało jeżdżę mtb, głównie śmigam szosę a jak już mtb to raczej preferuje maratony więc nie thule Crazyk - kiedyś używałem bengaya, rzeczywiście w miare dobry, musze się w niego zaopatrzyć ) Zapx - chyba na Mazovia MTB właśnie te carbosnacki dają na bufetach, smakują mi itd. ale szczerze dużej poprawy po nich nie widzę A ten sok z szerszenia.. Hym, kiedyś o tym słyszałem, ale jak to z tym jest to nie wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZAPX Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Zapx - chyba na Mazovia MTB właśnie te carbosnacki dają na bufetach, smakują mi itd. ale szczerze dużej poprawy po nich nie widzę No nie napisałem że są jakieś mega skuteczne jedynie że są kupowane:) Co do supli to Ja korzystam z BCAA z dodatkiem Glutaminy, ZMA na regeneracje organizmu podczas snu, kompleks witamin, witaminy biorę bo komary wtedy nie gryzą jak po lesie jeżdżę i w sumie to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 22 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 No ja obecnie właśnie biorę BCAA + witaminy i minerały z olimpa + magnez . O tym ZNA pierwsze słyszę, trzeba będzie coś się o tym dowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saggi Napisano 22 Marca 2012 Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 ZMA - nic innego jak Magnez, Cynk, wit. B6 Można kupić gotowy mix albo sprawić budżetową wersję apteczną, tylko problem może być z odpowiednim źródłem cynku w wysokiej dawce, gdyż Zincas Forte jest na receptę i niekoniecznie go sprzedają od ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZAPX Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 ZMA mam Treca 3 kaps mają 30mg cynku do tego w kompleksie witamin z Olimpa cynku w 1 kaps jest 15mg, to raczej nie mało Macieju BCAA jakie stosujesz ? z Olimpa BCAA Xplode są dobre jednak rozpuszczalności zero więc jedyna opcja to wsypać proszek do buzi i przepić wodą do tego te BCAA zawierają cukier, teraz biorę BCAA z Fitmaxa z racji tej że opakowanie dostałem uszkodzone, więc sprzedać tego już nie mogłem i o dziwo te BCAA rozpuszczają się w wodzie w 95%, smak jest dobry i nie zawierają cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja stosuję po treningu Gain 14 Nutrendu, czasami przed Carbonox Olimpu. W między czasie podczas treningu ISODrink również Nutrendu do tego Glucosamine Flex po śniadaniu na wzmocnienie kolan. No i w czasie zawodów żele CarboSnack z Nutrendu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsell Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 CarboSnack to śmieć, dziwne że u nas takie popularne, bo na zachodzie nikt tego nie tyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Są wygodne. Ja też używam Endurosnack, mnie pasują. Co w nich niby śmieciowego? Na zachodzie nie tykają, bo mają tam pewnie swoje marki. Jak komuś przypasuje dany żel, to już się go trzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchar Napisano 23 Marca 2012 Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Ja też jestem zadowolony z EnduroSnack. Nie wiem czy niektórzy wiedzą, ale Enduro jest wolniej przyswajalny, a Carbo to węgle szybciej przyswajalne, przydatne np. na końcówkę wyścigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej1408 Napisano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 A stosuje ktoś może "Gutar" ? Kilka razy widziałem na wyścigach jak to spożywają, widocznie działa bo i w większości sklepów z suplementami można to znaleźć. Swoją drogą kiedyś na maratonach łykałem Carbosnacki, smakowały mi i były bardzo wygodne w użyciu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2012 Podepne się pod temat. Moje pytanie brzmi a co pijecie, jecie po maratonie, treningu. Jakieś odżywki, tabletki czy coś takiego. Ja osobiście nic do tej pory nie jedłem po. Jestem dość szczupły i wydaje mi się że jeszcze bardziej schudne po treningach itp. Czytałem o jakiś gainerach, bcaa itp ale w ogóle nie wiem jak sie za to zabrać i co to jest i co jest do czego i co było by najlepsze. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Te zna sobie odpusc bo nawet roznicy nie poczujesz. Podczas/przed/po treningu mozesz pic jakies carbo np. cabonox olimpu tanie i dobre, lub kupic koncentrat izotonika. Do tego witaminy i mineraly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eMJot Napisano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Podepne się pod temat. Moje pytanie brzmi a co pijecie, jecie po maratonie, treningu. Jakieś odżywki, tabletki czy coś takiego. Ja osobiście nic do tej pory nie jedłem po. Jestem dość szczupły i wydaje mi się że jeszcze bardziej schudne po treningach itp. Czytałem o jakiś gainerach, bcaa itp ale w ogóle nie wiem jak sie za to zabrać i co to jest i co jest do czego i co było by najlepsze. Z góry dzięki. Może rozważ zakup białka serwatkowego WPC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MirekH81 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Co do tych gainerów znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/olimp-gain-bolic-6000-4kg-wysylka-kurierem-0zl-i2261807505.html Macie jakieś zdanie na temat tego produktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Olimpa gainer jest calkiem ok, tylko musisz sie przyzwyczaic do smaku, polecam pic z woda, lepiej wchodzi niz z mlekiem, ja mam hi teca i tez jest ok, a podobne ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NicramMTB Napisano 22 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam! Nie długo zaczyna się sezon i tak sobie myślę, w co warto zainwestować. Dieta jest, rower jest a i forma więc zostały tylko sprawy z różnego rodzaju oczywiście legalnymi wspomagaczami. Co stosujecie przed/podczas i po wyścigach ? Myślałem o odżywach z Nutrition Sport, m.in. magnez, gutar itd. Oczywiście jakieś maście do smarowania również możecie podrzucać Myślę, że to się przyda wielu osobą, z góry dzięki ! ) Ogólna zasada to nie eksperymentować z odżywianiem na zawodach tylko na treningach. Przed zawodami gromadzenie glikogenu czyli - porządne śniadanie ;-) Są też tzw. carboloadery, które ten proces wspomagają. Sporo kolarzy używa też BCAA. W trakcie - oczywiście napój, polecam wypróbować Vitargo Electrolyte, może smak nie jest rewelacyjny ale efekty bardzo dobre. Inne popularne to Isodrinx z Nutrenda, Enervit G i nieśmiertelny Isostar. Przy dłuższych zawodach sam napój nie wystarczy, trzeba mieć ze sobą jeszcze żele, ewentualnie batony. Żele są popularniejsze bo łatwiej je przełknąć i strawić przy dużym wysiłku. Batony raczej się przydają na treningach, wycieczkach. Carbosnacki są chyba najpopularniejsze ze względu na atrakcyjną cenę. Jeśli ktoś ma problemy ze skurczami to dobrze jest też pamiętać o magnezie. Po zawodach - uzupełnienie płynów, węglowodanów. Jeśli nie mamy porządnego posiłku to z odżywek są gainery, regenery itp. Szybkie uzupełnienie energii po wysiłku skraca czas regeneracji. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farmer Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Podepnę się z pytaniem jakie żele używacie w trakcie. Chodzi mi o ich smak jak dla mnie to testowałem z decathlona http://www.decathlon.com.pl/PL/mus-jab-kowo-bananowy-x-4-147392626/ i enervitu. Ten pierwszy dobry w smaku ale o małej kaloryczności i ciężkim (zakręcanym) zamknięciu. Drugi łatwiejszy w otwieraniu ale za to pioruńsko słodki (co skutecznie mnie zakleja) i jakoś tak mi ciężko go wycisnąć. Szukam więc czegoś co nie jest aż tak słodkie, łatwo to tworzyć (jak np tubki nutrendu - tego nie testowałem Macie jakieś propozycje bo nie chce mi się testować każdego żelu po kolei żeby czuć ultra słodki smak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.