PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Witajcie. Szukam porady w kwestii kupna roweru. Interesują mnie "2 kółka" na których głownie pojeżdżę po lesie, kamieniach, trasach górskich, błocie. Nieraz wypadałoby skoczyć jak wzmaga tego sytuacja. Wcześniej jeździłem na http://imageshack.us.../img0329kx.jpg/ lecz ta fura już nie daje rady. Rower nadaje się już tylko do jazdy turystycznej, po asfalcie, przysłowiowo do sklepu. Mam do dyspozycji ok. 150o - 200o zł. Wyrost + 170 cm waga + 70 kg
paweloko Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Popraw temat, w tytule wpisz nawiasy bo temat wyląduje w śmietniku. od bycia wrednym i upominania innych jest zespół administracyjny ok? Więc zostaw to nam. Jak coś jest nie teges to użyj przycisku "zgłoś" mrmorty
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Popraw temat, w tytule wpisz nawiasy bo temat byląduje w śmietniku. Nie dam rady go edytować ;/ Mógł by to zrobić ktoś z modów? Pierwszy raz tutaj jestem i ponownej edytacji posta nie jestem w stanie wykonać
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Do takiej jazdy najlepszy był by taki rower, tylko z powodu niskiego budrzetu będzie słabo wyposażony : MERIDA MATTS TRAIL 100-D 2011 Lub taki, tu cena też odbija się n wyposażeniu : Rower GANGSTA 6.0 2011 AGANG Tu lepiej wyposażona lecz droższa wersja : http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_Rower-GANGSTA-7.0-2011-AGANG__P_53166154-53010001__PZTA_1__PD_53010485__recommendation_T.htm W każdym bądź razie ten typ rowerów jest stworzony do jazdy o jakiej piszesz.
Mod Team mrmorty Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Napisano 12 Marca 2012 Bardzo proszę byś zapoznał się z regulaminem forum zwłaszcza punkty 2b oraz 2i. Nie mam zdrowia dziś wlepiać ostrzeżeń więc ogarnij o co tam chodzi - ok?
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Do takiej jazdy najlepszy był by taki rower, tylko z powodu niskiego budrzetu będzie słabo wyposażony : MERIDA MATTS TRAIL 100-D 2011 Lub taki, tu cena też odbija się n wyposażeniu : Rower GANGSTA 6.0 2011 AGANG W każdym bądź razie ten typ rowerów jest stworzony do jazdy o jakiej piszesz. Dzięki. A oprócz tych w/w co polecasz? Cena może być wyższa, ale tak z głową. Budżet muszę rozdzielić miedzy rower i wczasy więc... Bardzo proszę byś zapoznał się z regulaminem forum zwłaszcza punkty 2b oraz 2i. Nie mam zdrowia dziś wlepiać ostrzeżeń więc ogarnij o co tam chodzi - ok? Ok, dzięki
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Polecam to samo lecz droższe wersje z lepszym osprzętem, te rowery ze względu na geometrię i amory o skoku 120 mm są stworzone do takiej jazdy.
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Polecam to samo lecz droższe wersje z lepszym osprzętem, te rowery ze względu na geometrię i amory o skoku 120 mm są stworzone do takiej jazdy. Zainteresowała mnie ta Merida. Dzięki wielkie
maciej83 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 http://allegro.pl/merida-matts-tfs-trail-300-d-2011-od-merluk-i2173776568.html tu jest taka tylko 49 zł powyżej limitu:D
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 A jaką ramę polecacie? 17? http://allegro.pl/me...2173776568.html tu jest taka tylko 49 zł powyżej limitu:D Lukałem allegro minutę temu. Cena ok wydaje się za tą 300.
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Jest tylko jeden zonk, badziewny amor jak na taką jazdę, nawet ten w modelu 300D, no chyba, że już w momencie zakupu będziesz z tyłu głowy miał zmianę amora ...
maciej83 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 za tą kasę nie dają dobrych amortyzatorów niestety xcr to chyba najlepszy jaki można dostać w tej cenie.
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Nawet ten XCR to już jakiś plus w porównaniu z gniotem MCM.
Fenthin Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Coś Ci się zeznania mylą. To w końcu badziew czy nie badziew? Mam wrażenie, że część Twoich wypowiedzi jest tylko po to, żeby nabić sobie licznik postów. A teraz na temat. Jeżeli bardziej pasuje Ci osprzęt Sram, możesz rozejrzeć się także za czymś takim: klik 17-18" będzie dla Ciebie ok.
emilio3 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Spokojnie ten amor obleci góry i lasy, nie na takim sprzcie człowiek stawiał pierwsze kroki w jeżdżeniu po górach i maratonach. rozmiar dla ciebie to 17 cali będzie odpowiednim, rower w dobrych cenach teraz bo 2011 model więc wietrzą magazyny sklepy, podejrzewam że jak byś zagadał to może byś urwał choć by koszt transportu co do tego aganga to nie pchał bym się w wynalazki niewiadomego pochodzenia, ok osprzęt ma może i ciekawy ale rama to podstawa, jak miał bym wybrać agang czy merida wygrywa merida
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Coś Ci się zeznania mylą. To w końcu badziew czy nie badziew? Mam wrażenie, że część Twoich wypowiedzi jest tylko po to, żeby nabić sobie licznik postów. Chyba nie dość uważnie czytasz, albo nie rozumiesz słów "jakiś plus" . Gangsta nie przypadła mu do gustu, już ją proponowałem Ale gdyby chciał od razu wydać więcej zamiast jechać na wczasy, to mógł by wziąć tego A-ganga : Velo | Wyprzedaż | Rowery | AGang | GANGSTA 8.0
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Heh 3k nie dam na rowerek, a na szosówce jeździć nie chce Potrzeba jakiś konsensus,dobry wybór. A jak wygląda sprawa Krossów? Duża różnica?
Fenthin Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Gdybym miał wybierać między tymi dwoma, brałbym Gangstę. Ale nie, że Merida jest lepsza czy gorsza. Zwyczajnie nie wrócę do Shimano, przynajmniej nie w najbliższym czasie. @Obes A ja to widzę tak: piszesz, że XCR to szajs. Potem następuje komentarz, że jednak nie. I zmieniasz zdanie, mówisz, że XCR to jednak całkiem, całkiem... jak chorągiewka na wietrze. Dalej, autor nie napisał, że Gangsta be, a jedynie, że Merida mu się spodobała. Poza tym rzuciłem linka do modelu 7.0 za 1999zł, w Cykloturze (swoją drogą, link nie działa) jest za 2159zł. Chyba jest różnica? Zaś proponowanie 8.0 przy budżecie "do 2000zł"... @emilio3 AGang to firma-córka Authora. Więc nie jest to takie niewiadomo co.
Silver400 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Jak w teren to bierz 300-d i bedziesz zadowolony,w podobnej cenie nie ma nic porównywalnego do takich zastosowań. Mam takiego 300-d od niedawna a juz pokazał na co go stać w górach.
Obes Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 @Obes A ja to widzę tak: piszesz, że XCR to szajs. Potem następuje komentarz, że jednak nie. I zmieniasz zdanie, mówisz, że XCR to jednak całkiem, całkiem... jak chorągiewka na wietrze. Chyba sobie żartujesz, w pewnym zakresie cenowym jest niezły, w porównaniu z innymi gorszymi , chyba nie trudno zrozumieć w jakim kontekście piszę. Natomiast zawsze npiszę, że to lipa w porównaniu z Reconem Silver Ponadto podtrzymuję co napisałem wczećniej , Merida 300D - tak, ale z tyłu głowy opcja wymiany badziewnego XCM.
Fenthin Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Mój błąd, przeczytałem, że w Meridzie jest XCR-LO, a nie XCM-RLO. Sorry. Aczkolwiek teraz Gangsta to już lepszy pomysł, nawet ta tępa Omega to widelec lepszy od XCM.
PatrykM Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Mętlik się mi w głowie zrobił ;// Z wczasów nie zrezygnuje, a i rowerek też bym chciał kupić. Więc muszę z głową wyboru dokonać. A ta Gangsta to dobry wybór? Mnie ta rama jakoś nie przekonuje...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.