Adam96 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Mam hamulce hydrauliczne shimano deore i tylny hamulec słabo hamuje. Zaglądałem czy nie ma jakiś przecieków nic czystko łapie dopiero po maksymalnym naciśnięciu klamki i to i tak przepuszcza. Możliwe że jest jakoś zapowietrzony ? Co z tym zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A klamka jak działa? Klocki w jakim stanie? Odtłuszczałeś tarcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam96 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak wszystko dzisiaj wymyłem klocki tak średnio ale jeszcze mogą posłużyć ze 30 40 % Klamka działa OK odbija wszystko chodzi dobrze tylko słabo łapie a nawet przepuszcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 A kiedy wymieniałeś płyn ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam96 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 tego nie wiem kiedy był wymieniany ponieważ kupiłem ten rower niedawno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Tak wszystko dzisiaj wymyłem Czym wymyłeś? Czy klamka zmiani skok po kilkukrotnym naciśnieciu? Niezaleznie od wszystkiego zacząłbym od odpowietrzenia hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam96 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Czym wymyłeś? Czy klamka zmiani skok po kilkukrotnym naciśnieciu? Niezaleznie od wszystkiego zacząłbym od odpowietrzenia hamulca. myłem wodą z proszkiem do prania sam nie potrafię odpowietrzać to trudne ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Troszkę trudniejsze od znalezienia przyklejonego tematu w tym dziale: http://www.forumrowerowe.org/topic/37250-hydrauliczne-lx-odpowietrzanie-hydraulikow-uzupelnianie-poziomu-oleju/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam96 Napisano 12 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 czytałem wcześniej .. Spróbuję w takim razie zrobić sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Z czasem w płynie hamulcowym powstaje woda może to być tez przyczyna twojego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 W Dot tak, w mineralnym nie powstaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Dzięki za poprawkę Najlepiej by było wymienić płyn na nowy sezon, odpowietrzyć i mieć spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.