Skocz do zawartości

[XC]Grand Prix MTB Euroregionu silesia-Wodzisław Śl.-31.03.2012 r.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

Końcem marca odbędzie się pierwsza edycja kolejnego sezonu GP MTB Euroregionu Silesia. Ja zdecydowanie jadę, po zeszłorocznej glebie nie ukończyłem, także trzeba się przełamać :)

Czy ktoś z lokalnych rowerzystów jest w stanie powiedzieć jak z warunkami może być? Bliskość jeziora nie wróży szybkiego schnięcia po zimie ;)

Napisano

Trasy nie są raczej wymagające jak chodzi wydolność czy coś innego, podjazdy jak są to krótkie i nie ma co się bać. Technicznie też mega trudne nie sa, chociaż można trochę stracić, szczególnie w Wodzisławiu i Rydułtowach :P . Pierwszy start będzie podejrzewam jak zawsze ok 11.

Napisano

Dzięki za odpowiedź.

Jednak nie będę ryzykował. Trochę za mało czasu.

ThuleCup mam trochę bliżej, a tam mam wszystko. Od regulaminu po precyzyjną mapkę.

Szkoda bo zapowiada się na fajny cykl. Może się jeszcze rozkręcą.

Napisano

znajomy mnie namawia, ale obecna strona wieje puchami, wiec mam pytanka - jakie dystanse dla masters, w jakiej kolejnosci sa starty, tj najlepiej bym prosil o rozpiske godzina ta i ta (mniej wiecej chociaz) start tych i tych ;)

a musze przetestowac gdzies ninera :D i jak to znajomy powiedzial, wyzbyc sie wplywu szlaku solnego ktory ze wzgledu na swoj szarpany charkater powoduje ze nie lubie xc (a poza pss nie startuje/owalem w xc wogole ;))

Napisano

chodzilo mi bardziej o cos w stylu zeszlorocznej rozpiski (bo jesli np elita startuje przed masters to juz wiem ze od 11 trzeba ze 2 godziny doliczyc...), o 12-tej to nic mi nie mowi ;)

co do dystansu to akurat wolalbym dluzszy dystans, bo na pss mastersi maja po 2, max 3 petle, a te petle tam to raczej malo jazdy ;p

Napisano

chodzilo mi bardziej o cos w stylu zeszlorocznej rozpiski (bo jesli np elita startuje przed masters to juz wiem ze od 11 trzeba ze 2 godziny doliczyc...), o 12-tej to nic mi nie mowi ;)

co do dystansu to akurat wolalbym dluzszy dystans, bo na pss mastersi maja po 2, max 3 petle, a te petle tam to raczej malo jazdy ;p

Zawsze mozna wystartowac z Elitą

Napisano

Raczej niski i to bardzo :P

Oj chyba się mylisz!! Ja prawdopodobnie będe tam startował więc bedzie wysoki poziom :D:))) Z tego co wiem to chyba Dobre sklepy rowerowe miały zamiar się pokazać.

Napisano

W ten sam dzień są zawody w Sobótce, które są w kalendarzu PzKol , więc chyba wszyscy wyjadacze tam pojadą :P

asp891 w jakiej kategorii wiekowej startujesz? :P

Napisano

xc/maraton i inne to nie tylko jazda w słoneczku, więc nie marudzić proszę :)

Szkoda niszczyć sprzęt, wole go oszczędzić na Murowaną :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...