OKO Napisano 15 Marca 2012 Napisano 15 Marca 2012 No i pozamiatał - tak to napisałeś, że pewnie połowa forumowiczów nie rozumie o co teges, sam musiałem 2x przeczytać 1. Proponowabym panom endurakom nie sugerować endurackich rozwiązań Rozumie, że mamy sobie już iść?
tobo Napisano 15 Marca 2012 Napisano 15 Marca 2012 Nie, tylko nie sugerować rozwiązań stosowanych w rowerze enduro do prostego roweru xc
qdlaty123 Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Tobo, któryś wątek zaczyna się w taki sposób prowadzić, jak wchodzisz Wszystko jest z kulturą, ale jakoś Twoje posty odbieram trochę agresywnie.... Nie zawsze masz rację i nie zawsze jest różnica między przygotowywaniem roweru w teren a przygotowywaniem roweru do miasta.... inna sprawa to DH i wszelkie pokrewne...4x, DS.... Wszędzie GEO musi byc niby tak dobrana żeby było ok Sam wcześniej miałem LeaderFox'a fabrycznie przewidzianego pod 80mm skoku i władowałem do niego Marzoka 100mm (dosyć wysokiego) Kąt wyszedł na poziomie 67stopni...... UWAGA...zdziwię niektórych....podjeżdżał jak szatan....tylko mostek 11omm przeszkadzał na zjazdach bo miałem wrażenie że przez kierę polecę.... I co....i dlatego że tak miałem, to mam się w żadnym wątku nie udzielać, bo tu tylko niektórzy mają prawo głosu? NIE...nie zjadłem wszystkich rozumów....ale bardzo przykro mi się prywatnie zrobiło jak przeczytałem powyższy Twój post, że mamy sobie iść....to trochę pozwala zrozumieć zasady panujące tu na forum Oko, nic nieprawdziwego nie napisał. Ja pokorę mam, życzę tego samego...nawet jak z uśmiechem napiszesz coś, to i tak brzmi tak samo (dla mnie to takie ładne "spi...aj"). Aha....jeszcze....PLS niech ktoś nie pisze o projektantach ram Kross....dobre rowerki, ale one projektanta raczej nie widziały tu bardziej mowa o odpowiednim poskładaniu puzzli z katalogu detali.... piss & restecpa Q Edyta: 1. jeżeli kogoś urażę...hmmm...na pewno nie celowo... 2. w tym wątku wszystko już napisano...jak się Raidon podoba...kupuj...na pewno więcej z niego wykrzesasz 3. jak będzie się "nerwowo" prowadził...poznasz i dobre strony tej nerwowości...na rowerze w mieście nie trzeba leżeć 4. nie należy wprost stosować zasad stosowanych do rowerów XC w prostym rowerze górskim 26" używanym w mieście 5. więcej się tak nie wyleję na forum...reszta na PW
Nastek Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 Dzięki wielkie za pomoc rozmawiałem z tym tygodniu w facetem w serwisie rowerowym i powiedział że w przypadku tego roweru przy zmianie amortyzatora na Raidon-a nie wpłynie to bardzo na geometrię i mogę tego nawet nie odczuwać, czy Wy sądzicie tak samo ?
Obes Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Mamy jeszcze raz pisać to samo co poprzednio ? ja zdania nie zmieniłem
Nastek Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 Jeszcze raz dzięki wielkie za pomoc jak amor przyjdzie i będzie założony to dam znać czy jest duża różnica
tobo Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 Panie qdlaty123, mnie zwyczajnie śmieszy dyskusja na taki temat w przypadku tego roweru i tego amortyzatora. I nie chodzi mi o konkretną wypowiedź tylko całokształt. Może wszelkie te argumenta byłyby z sensem, gdyby był to wysokiej klasy rower z wysokiej klasy amortyzatorem i w takim przypadku 100 zamiast 80 może na coś wpłynąć. Wg mnie w tym krossie działający amortyzator poddający się zabiegom regulacyjnym wyjdzie tylko i wyłącznie na zdrowie, przede wszystkim właścicielowi i nie widzę, żeby cokolwiek przez ten wybór miało zostać upośledzone. Przepraszam, być może "kieszeń" nabywcy która ulegnie odchudzeniu o set złotych. Ale podobno wrażenia w pewnych sytuacjach mogą być bezcenne
kazafaza Napisano 18 Marca 2012 Napisano 18 Marca 2012 tobo, nie zgadzam sie z Twoim twierdzeniem ze dyskusja nie ma sensu ze wzgledu na niska klase roweru - geo sie zmieni tak samo w rowerze za 100 jak i za 10000 - nie ma czarow. Ja sie uczylem takich kombinacji na tanich rowerach, teraz jak mam okazje pojezdzic czyms nieco lepszym to okazuje sie ze wszystkie zagadnienia z tym zwiazane tak samo maja znaczenie przy lepszym sprzecie. Kultura pracy poszczegolnych czesci na bok, wiadomo ze Suntour nie bedzie lepiej hasac niz Fox(a wiesz kto je produkuje?, ale zmiana w prowadzeniu, charakterystyce roweru jest proporcjonalnie taka sama. To, czy zmiany te beda odczuwalne to inna sprawa - wiele zalezy od osoby ujezdzajacej dany sprzet i jej doswiadczenia, umiejetnosci analizy itp. itd... POZDRo-:ver
tobo Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Może się powtórzę, ale co mi tam: suntour o skoku 100 mm ugina się ogólnie 30 mm, sagu prawie nie posiada. Inny widelec też ma 100 mm skoku, sag ustawię na 25 mm, pracuje całym skokiem. Producent założył "właściwą" geo dla takiego amortyzatora - tylko dla działającego czy niedziałającego? Jeśli to coś ma 80 mm i nie pracuje i załozysz widelec o skoku 100 mm, który pracuje, to w jaki sposób wpłynie to negatywnie na geometrię i jak oprócz tego wpłynie na komfort jazdy? Z działającej setki uzyskasz taki kąt główki jak z niedziałającej 80tki, więc tenże rower osiągnie w najgorszym przypadku te same kąty i wysokość kokpitu co przez zmianą a do tego będzie prawidłowo reagował na nierównościach zamiast podbijać przednie koło. I nad którym rowerem bedzie łatwiej panować, który zachowa się przewidywalnie? W tym konkretnym przypadku nie widzę możliwości by założenie lepszego = działającego amortyzatora mogło negatywnie wpłynąc na zachowanie roweru w jakimkolwiek aspekcie. Mam nadzieję że założyciel tematu pochwali się wrażeniami jeśli zrealizuje zmianę.
blinkers13 Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 Zgadzam się z tobo, zmiana na powietrznego Raidona będzie na tyle zwiększała komfort jazdy, że takie niuanse jak minimalna zmiana kątów i długości nie będzie miała już znaczenia, zwłaszcza, że kupujący nie jest zawodowcem z dziesiątkami tysiecy kaemów w nogach. Co więcej myśle, że w tym przypadku zmiana amora będzie tylko początkiem reakcji łańcuchowej....no chyba, że rowerowanie się znudzi
deF Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 tobo, nie zgadzam sie z Twoim twierdzeniem ze dyskusja nie ma sensu ze wzgledu na niska klase roweru - geo sie zmieni tak samo w rowerze za 100 jak i za 10000 - nie ma czarow. No i OK, zmieni się. Jakoś. Umiesz z poziomu swojego fotela powiedzieć czy w tym przypadku na plus, czy na minus? No a skoro już tak lubisz brnąć w dywagacje teoretyczne, to po pierwsze na geometrię nie wpływa skok amora, tylko odległość oś-korona z SAGiem. Po drugie niebagatelne znaczenie ma charakterystyka pracy konkretnego amora przy zadanym SAGu - pod tym samym jeźdźcem i przy tym samym ugięciu wstępnym po przykładowym najechaniu na krawężnik 20 km/h jeden amor dobije, drugi nie, jeden może pracować bardziej nerwowo na drobnych nierównościach, inny mniej. A do tego dochodzą jeszcze preferencje, jeden będzie wolał mieć bardziej miękko (większy SAG), inny bardziej sprężyście (większy). Jak to wszystko się ma do Twoich dywagacji o tym może 1° stępienia geometrii?
kazafaza Napisano 21 Marca 2012 Napisano 21 Marca 2012 deF: nie, nie umiem powiedziec czy sie zmieni na lepsze czy na gorsze, co zreszta sugerowalem w moim poscie - kazdy inaczej odczuje roznice. Nie dywaguje czy zmiana amora na lepiej dzialajacy zmieni geometrie bardziej niz gorzej dzialajacy. Nic nie wspominalem o stepieniu geometrii Chodzilo mi o zalozenie tobo ze niskiej klasy sprzet nie wart jest dyskusji.
Nastek Napisano 21 Marca 2012 Autor Napisano 21 Marca 2012 Koledzy chyba raidon odejdzie w niepamięć przymierzam się kupić jakiś nowy rower ale się muszę wstrzymać bo za 2 tyg. w moim miasteczku otwiera się nowy salon rowerowy i muszę ogarnąć co będą mieli ciekawego do zaoferowania (na pewno kross i giant) a dodatkowo brak środków na amor a tym bardziej na rower trzeba rodziców prosić :|
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.