marekwini Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Witam, wymieniam w swoim rowerze zestaw linek i pancerzy, łącznie z fajkami. Widze w ofertach sklepów, iż są dwa rodzaje fajek: 90 stopni i 135. Patrząc na moje wydaje mi się, że jest to 90. Chciałbym wiedzieć czy musze kupić 90, czy moge również 135. Czy w fajkach 135 stopni linka rzeczywiście chodzi lepiej? Wydaje się że tak być powinno, ponadto wszelki brud miałby wiekszy problem z zatrzymaniem sie w takiej fajce. Ale czy te fajki maja tylko zalety? Ponadto czy przy zmianie kąta fajki, nie należałoby również być przygotowanym do zmiany długości pancerzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 135 stopni stosuje się tylko w specyficznych przypadkach. Normalnie zawsze 90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 12 Marca 2012 Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Zalezy od prowadzenia linki w rowerze, wlasnie przejrzalem kilka rowerow z fabrycznie montowanymi hamulcami i niestety nie ma reguly. Chodzi o to aby linka po wyjsciu z fajki nie wyginala sie pod jakims dziwnym katem tylko zeby pancerz prowadzil sie jak "najprosciej" POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anokhi Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Witam, U mnie w rowerowym gdy zapytałem o fajkę 135 stopni powiedzieli, że używają zawsze 90 stopniowych i w zależności od potrzeb delikatnie je doginają / rozginają. Wg. moich doświadczeń z V-B wynika, że linka lepiej chodzi z przodu gdzie jest najmniej zawijasów i najkrótszy pancerz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 14 Marca 2012 Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 Ja też musiałem ostatnio zrobić z 90* 110*. Bez problemu udało się ją podgiąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.