rafick Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Witam, Proszę mi doradzić który rower wybrać. Czy Krossa Levela A6 na v brakach 2011 rok czy A4 na tarczówce 2012rok. Obydwa rowerki są w podobnych pieniążkach. Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam
MokryxD Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Jeżeli nie będziesz jeździł po błocie, ani w mokrych warunkach to bierz A6(ma lepszy osprzęt). A4 to przepłacanie za sprzęt, lepiej kupić coś klasę wyżej(np A6 2011 V-brake).
maciej83 Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Wszystko zależy na czym bardziej ci zależy, jeżeli interesuje cię bardziej hasanie po lasach, pagórkach, dolinach to faktycznie te tarczówki mogą się na coś nadać, jeżeli zaś bardziej zależy ci na lepszym osprzęcie to wiadomo a6 ma co nie co lepszej jakości. I jak zawsze pozostaje nieśmiertelna kwestia amortyzatora, podobno a6 ma lepszy niż a4 ale organoleptycznie nie miałem okazji tego sprawdzić.
rafick Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 jak porównuje A6 Level z 2012 roku to jej specyfikacja z A4 rózni się lekko osprzętem (alivio w A4 natomiast defore w A6), amorem XCM dla A4 natomiast XCR dla A6. Natomiast hamulce tarczowe są takie same dla obu rowerów. Cena katalogowa to ok 2800 za A6 a za A4 2300. I jak patrzę to wszystkie rowery od Krossa na ten rok mają tarczówki. Więc może lepiej postawić na rower z tymi hamulcami. Czy to nie będzie nowsza technologia? A zarazem korzystniejsze. W dodatku jak jeżdze rowerem to nie boję się wpaść w największe błoto czy wodę. Rower ma mnie służyć w 100% a nie że boję się tędy pojehać bo zarysuje Ale teraz mnie troszke przeraża jak takie tarczowe się bedą spisywać. Jak coś się działo z moimi starymi v-brakami to zawsze można bylo sprawnie naprawić. W końcu 2 klocki. A tu są te magiczne tarcze z którymi nigdy nie miałem do czynienia. I jeszcze jeden problem. Wracając do A6 z 2011 roku ma ramy 18 20 , 22. Natomiast A4 17 19 21.(S M L) I w A4 jak patrzyłem 21 jest troszkę dla mnie za duża ale mógłbym to zboleć natomiast nie przymierzałem 20. Zna ktoś fachowo jak to się teraz prezentuje? Chcę aby był to wybór przemyślany itd. PS jeszcze zapomniałem dodać iż A6 z 2011roku rama wykonana jest z kinesis hydrogorming 7005 triple butted aluminium. Co kolwiek ma to oznaczać. Natomiast rowery z 2012 roku model A4 i A6 są z aluminium lite. Tzn 6061 podwójnie cieniowana stal. Żaden rower z 2012roku nie jest w technologii ramy tej z 2011roku. Czy to przypadek? Producent odszedł od tej ramy na rzecz tej aluminium lite. Okazały się wadliwe? Pozdrawiam
vitesse Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 osobiscie bym bral a6 ale jezdzisz jak piszesz, to tarcze nie raz Ci sie przydadza, co do ramy masz gware, a zanim Ci sie gwara skonczy to ja zmienisz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.