Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne]hayes stroker trail vs shimano deore 596

Silverous

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam problem z wyborem pomiędzy tymi hamulcami.Otóż oba mogę mieć w podobnej cenie.Który lepiej wybrać.Będą wykorzystywane w rowerze AM.

O obu czytałem trochę ale nie wiem jaka jest relacja między nimi

Bardzo zależy mi na bezobsługowości gdyż po elixirach r mam po dziurki w nosie babrania sie z hamulcami.Proszę ewentualnie o propozycje innych hamulcow w cenie do 500 zł komplet na oba koła.A i jeszcze pytanko do obeznanych czy deorki będą pracowały z tarczami avida g3cs 185 mm?czy bede musial dokupic nowe tarcze?

• Mod Team
Napisano

Jak stawiasz na bezobsługowość to zdecydowanie Deorki. Z tańszych hamulców to teraz najlepsza opcja. Z tarczami Avida G3 185 będą pracowały bezproblemowo, i z tego co Andrew pisze, bardzo bobrze, adaptery musisz mieć również Avida, bo standard innych firm to 180.

Napisano

Od trzech lat mam Hayesy Traile i również mam po dziurki w nosie babrania się z hamulcami... hample bardzo przyjemne, ale dopuki nie sprawiają kłopotów, więc jeżeli zależy Ci na bezobsługowości, to te - osobiście - odradzam.

Napisano

Rozumiem.Czyli traile odpadają.A cos innego w tej cenie mocnego i niezawodnego się znajdzie?Czy deorki i slx shimano to jedyne opcje.Troche monopol z tego sie zrobił.:D

• Mod Team
Napisano

To nie monopol, po prostu Shimano wypuściło wyjątkowo udaną serię hamulców, które dobrze działają, są dość dobre jakościowo i bardzo łatwe w serwisowaniu. Z kolei produkty Avida jakościowo poleciały na pysk. Alternatywą dla Shimano mogą być Formule czy Hope'y, ale to wyższa półka cenowa i jakościowa, do 500pln Deorki są bezkonkurencyjne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...