Silverous Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Witam Mam problem z wyborem pomiędzy tymi hamulcami.Otóż oba mogę mieć w podobnej cenie.Który lepiej wybrać.Będą wykorzystywane w rowerze AM. O obu czytałem trochę ale nie wiem jaka jest relacja między nimi Bardzo zależy mi na bezobsługowości gdyż po elixirach r mam po dziurki w nosie babrania sie z hamulcami.Proszę ewentualnie o propozycje innych hamulcow w cenie do 500 zł komplet na oba koła.A i jeszcze pytanko do obeznanych czy deorki będą pracowały z tarczami avida g3cs 185 mm?czy bede musial dokupic nowe tarcze?
Mod Team sznib Napisano 12 Marca 2012 Mod Team Napisano 12 Marca 2012 Jak stawiasz na bezobsługowość to zdecydowanie Deorki. Z tańszych hamulców to teraz najlepsza opcja. Z tarczami Avida G3 185 będą pracowały bezproblemowo, i z tego co Andrew pisze, bardzo bobrze, adaptery musisz mieć również Avida, bo standard innych firm to 180.
Brooce Napisano 12 Marca 2012 Napisano 12 Marca 2012 Od trzech lat mam Hayesy Traile i również mam po dziurki w nosie babrania się z hamulcami... hample bardzo przyjemne, ale dopuki nie sprawiają kłopotów, więc jeżeli zależy Ci na bezobsługowości, to te - osobiście - odradzam.
Silverous Napisano 12 Marca 2012 Autor Napisano 12 Marca 2012 Rozumiem.Czyli traile odpadają.A cos innego w tej cenie mocnego i niezawodnego się znajdzie?Czy deorki i slx shimano to jedyne opcje.Troche monopol z tego sie zrobił.
Mod Team sznib Napisano 13 Marca 2012 Mod Team Napisano 13 Marca 2012 To nie monopol, po prostu Shimano wypuściło wyjątkowo udaną serię hamulców, które dobrze działają, są dość dobre jakościowo i bardzo łatwe w serwisowaniu. Z kolei produkty Avida jakościowo poleciały na pysk. Alternatywą dla Shimano mogą być Formule czy Hope'y, ale to wyższa półka cenowa i jakościowa, do 500pln Deorki są bezkonkurencyjne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.