Skocz do zawartości

[Piekary Śląskie i okolice]

zedzik82

Rekomendowane odpowiedzi

Tempo dostosowujemy do kazdego, inni takze pojawiaja sie na mtb wiec nie bedziesz sam. Zapraszamy. Mnie przez 2 tyg. teraz nie bedzie wiec sledz watek bo pewnie w sobote i niedziele cos bedzie organizowane. Organizator Marcin czyli Gibas. Pozdro i milego krecenia.

Dziś wykręciłem prawie 75, ale ogólnie zrobiłbym z 10-15 więcej tylko musiałem do rodzicow wpaśc na obiad, a potem samochodem dojadę do domu. Więc jutro relax a w sobotę chętnie pokręcę gdzieś do 30,35km w jedną stronę.

Teraz jak jadę z Bytomia to przejeżdżam koly sklepu Simply :P

http://www.sports-tracker.com/#/workout/JjForcebrakeer/2sqttcqjba4p216p

Dla mnie pasuje w sobotę tak11 czy 12 przykładowo. Upałów nie ma więc nie musi być bardzo wcześniej.

Spokojnie się rozgrzeję i dojadę na miejsce. Niedziela raczej nie choć jak wszyscy będa ją chcieli to wyboru nie będzie ;)

Z uwagi na fakt zbliżającego się terminu rozwiązania moje kręcenie będzie bardzo ograniczone - w grę wchodzą tylko jakieś kółka wokół Siemców. Mam nadzieję, że później czas będzie nieco łaskawszy dla mnie.

Nie wiem co napisać, czy "dobrze" czy "współczuję" (z uwagi na rower, ale jednak chyba pierwsze). Mam nadzieję że szybko i bezproblemowo pojawi się mały kolarz (czy to może była kolarka? Ktoś musi na następne igrzyska jechać :P).

No nic, póki co sam nie wiem w który dzień będę mógł z uwagi na pogodę, dziś w Chorzowie mnie oberwanie chmury spotkało, masakra.

W niedziele w nastepny weekend bede juz w domu, wiec bede mogl sie juz dolaczyc na 'krecenie'. W razie gdyby bylo malo chetnych, chlopaki z okolic Piekar spotykaja sie w kazda niedziele kolo j. Dobieszowickiego przy Kozlowej Gorce o godz 10.00, tempo spokojne-treningowe, dystans okolo 100km. W razie gdyby nas bylo malo, zawsze mozemy sie dolaczyc.

Czy ktos na niedziele planuje jakas trase? Piszcie i podawajcie godziny i trase. Pozdr

Ja właśnie na niedzielę będę coś kręcił. W sobotę wracam z maratonu filmowego i będę nieżywy, więc zostaje niedziela.

Ogólnie powiem tak- póki co w planie mam standardową trasę czyli Bytom->Katowice->Paprocany w Tychach. W sumie z 85km. Ale powoli będę myślał nad czymś nowym, raczej tylko na północ (dużo lasów, jakieś jeziorka- do Świerklańca mam niedaleko).

Przy okazji- gdzie jest ta Kozłowa Górka? Jakoś nie mogę znaleźć.

Przy okazji- gdzie jest ta Kozłowa Górka? Jakoś nie mogę znaleźć.

Kozłowa Góra chyba? Miejscowość przed Świerklańcem, jadąc od Piekar Śląskich na skrzyżowaniu za światłami skręcasz w lewo i masz asfaltowy, dość stromy podjazd obok kościoła. Dojeżdżasz do odbicia głównej drogi w lewo, a Ty skręcasz w prawo w taki mały dworek. Jadąc do góry dojeżdżasz do miejsca gdzie kiedyś był sad. Jest tam kilka górek po szutrze i kamieniach :)

na pewno w sobote cos sie zorganizuje wiec podawajcie przykladowe tereny/trasy oraz godz startu, gdzie chcielibyscie jechac tak wstepnie do piatku i trase sie ustali. Miejsce startu to standardowo Simply w Michalkowicach.

Jesli ktos nie ogladal a mialby ochote zobaczyc jakie drogi sa w Bieszczadach to zapraszam

Filmik dostepny na telefonach

Witam, wybierze się ktoś ze mną wczesnym wieczorkiem na rower? tak myślę między 17-18 bym chciał wyjechać. Nie mam za bardzo planu podróży więc możemy już na miejscu spotkania się ugadać. Chyba, że macie jakieś pomysły ?

Myślałem o dzisiaj bo jutro wybywam i mnie nie będzie.

Kurde nie mogę edytować posta:D Tu jest mój numer tel. 510836000 jak byście się zdecydowali jechać to będę krążył w pobliżu i podjadę jak zadzwonicie. Tym czasem wskakuję na koło i krąże po Katach. Na razie

No dzis sie rozpadalo, wiec nie jezdzilem. Planuje jutrzejszy wypad na szose, w sobote i niedziele. Piszcie wiec co do godziny i trasy. Ustali sie wtedy szczegoly. Pozdrawiam

Aha, w przyszly weekend w sobote planuje wypad do Wisly, trasa z tour de Pologne, jesli bedzie ktos chetny to takze piszcie.

Wiec moja propozycja start jutro czyli sobota godz 12.00 Simply Michalkowice. do wyboru 2 opcje co do trasy:

Trasa nr 1

Michalkowice-Bangow-Grodziec-Bedzin-przejazd tylem kolo targu do Dabrowy G. -Pogoria-Siewierz-Mierzecice-Gora Seiewierska-Rogoznik-Dobieszowice-Bobrowniki-Michalkowice.

>Dystans okolo 100km

Trasa nr 2

Michalkowice-Bobrowniki-Dobieszowice-Rogoznik-Gora Siewierska-Pyrzowice-kierunek okrazenie z prawej strony lotniska-Mierzecice osiedle-Zendek-Bibiela-Zyglin-Chechlo-Swietklaniec-Kozlowa Gora Podjazd-Radzionkow-Piekary Sl-Brzeziny-Andaluzja-Kamien-Michalkowice

Dystans 100-120km

Trase zawsze mozna skorygowac, skrocic,wydluzyc. Wszystko wyjdzie w 'praniu'.

Wiec miejsce zbiorki mozemy zmienic np do centrum Katowic, np plac IC , czyli rog ul Mickiewicza i Stawowej. Co do godz dla mnie tez jest obojetne, choc mysle zeby wyjechac do poludnia, gdyz pozniej aura noe jest laskawa, popoludniami jest pochmurno i lubi popadac.

Z jakiej dzielnicy Myslowic jestes, jesli jestes z daleka Wesola, dzieckowice czy tp. to trase mozna wyznaczyc gdzies z twoich okolic. Napisz w takim razie jak najbardziej ci pasuje, aby dzis ustalic szczegoly.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...